Новини компаній

Коли почуття гумору може призвести до фінансових втрат тисяч людей

25 November 2021, 14:55

scale-1200-4

Коли говорять про хакерські атаки та інформаційну безпеку, зазвичай людям не до сміху. Це однаково відноситься і до жертв, які ризикують своїми грошима, репутацією, персональними даними та багатьом іншим, і злочинців - адже за "віртуальні" злочин слід цілком реальне покарання. Але бувають і винятки.

Гумор від хакера

Недавній випадок підтвердив це: якийсь хакер зумів зламати електронну пошту самого ФБР. І не тільки зробив це, щоб отримати доступ до засекречених даних про різні розслідування, а й надійшов "з гумором". А саме: розіслав величезну кількість електронних повідомлень тисячам та десяткам тисяч американців. У ньому він якраз від імені самого ФБР попереджав про кіберзлочин, атаку хакерів.

Про цей злочин заявило і саме ФБР, і Агентство з кібербезпеки та захисту інфраструктури США. А якщо ви хочете знати, що відбувається ближче, у тому числі, в галузі охорони персональних даних, то читайте свежайшие новости Украины - є багато цікавого комп'ютери, Big Data, інші подібні напрямки. Щодо листів, то вони були розіслані з серверів ФБР, постраждалими експерти приблизно називають сто тисяч людей.

Електронне повідомлення містило попередження про те, що адресату безпосередньо загрожує атака хакерів. При цьому розслідування поки не встановило причини таких дій зловмисника. Нині ФБР продовжує розплутувати це. Особа злочинця на даний момент не встановлена, і те, які цілі він переслідував, зламуючи добре захищені сервери одного з найвідоміших агентств США і попереджаючи від імені ФБР про атаку зловмисників. Як завжди, з'являється багато конспірологічних теорій – винних шукають від "російського сліду" до простого почуття гумору у злочинця. Навіть хакери мають свої жарти.

scale-1200-3

Наслідки "жарту"

У самому ФБР дійсно є функціонал серверів, які можуть автоматично попереджати користувачів про атаки, що загрожують хакерським. Але в цій ситуації ця система спрацювала проти своїх власників. Якщо ви цікавитеся, чи є подібні ситуації в Украине, новости допоможуть знайти відповідні теми.

Що стосується ФБР, то зараз представники Бюро зазначають, що ситуація ще не повністю усунена, а багато користувачів з американських громадян можуть продовжувати отримувати спам-розсилку, в якій будуть утримуватися попередження про погрози атаки хакерів, незважаючи на те, що пошкоджене обладнання відключено : адже багато листів уже пішли, а користувачі могли їх виявити нещодавно.

Цю подію пов'язують із великими хакерськими атаками, що відбулися нещодавно в 9 федеральних агентствах. На даний момент діють рекомендації оновити програмне забезпечення, що забезпечує безпеку особистих даних.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі