Політика

Житомирські нардепи після звільнення начальника ГУНП вирішили порушити питання доцільності його перебування на посаді

26 November 2021, 12:02

Народні депутати від Житомирської області 18 листопада направили депутатський запит до Генерального прокурора, Державного бюро розслідувань та голови Нацполіції «щодо необхідності порушення кримінальних проваджень та проведення неупереджених розслідувань, фігурантами яких є співробітники Національної поліції Житомирської області, а також вирішення питання доцільності перебування на посаді начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області Олійника Юрія Миколайовича та подальшої відповідальності згідно з чинним законодавством».

Інформація про депутатський запит, який був оголошений на засіданні Верховної ради 19 листопада, оприлюднена на парламентському сайті.

У запиті є опис майже десятка резонансних подій за участю працівників поліції, які набули розголосу у ЗМІ та соцмережах: побиття, корупція, бійки між поліцейськими тощо.

«На нашу думку наведені у даному депутатському запиті факти – це лише мізерна частина велетенського айсбергу ганебної діяльності або халатної бездіяльності підлеглих начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області Олійника Юрія Миколайовича. Це потрібно негайно припинити. Разом з тим, Олійник Ю.М., на жаль, не вживає жодних заходів щодо стабілізації вказаної ситуації, за що, на наше переконання, має нести персональну відповідальність. Більше того, вищезгадані факти набули системності та безкарності саме під керівництвом Олійника Ю.М., а криміногенна ситуація в області, яка наразі є вкрай несприятливою, продовжує лише погіршуватися», - йдеться у депутатському запиті, який підписали четверо нардепів-мажоритарників від Житомирської області (Тетяна Грищенко, Сергій Кузьміних, Богдан Кицак, Ігор Герасименко) та голова облорганізації партії «Слуга народу» Арсеній Пушкаренко.



Повністю депутатський запит читайте тут

Нагадаємо, начальник головного управління Національної поліції в Житомирській області Юрій Олійник переведений на іншу посаду: 12 листопада він зібрав колектив управління і подякував за спільну роботу. Станом на 15 листопада 2021 року обов’язки керівника ГУНП продовжував виконувати заступник начальника ГУНП – начальник кримінальної поліції Вадим Жмурко.

Як повідомляв Житомир.info, Юрій Олійник очолив головне управління Національної поліції в Житомирській області 16 червня 2020 року, а до цього він був начальником управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області. Майже відразу новий керівник почав змінювати місцеві керівні кадри на вінницькі, зокрема, з чотирьох заступників начальника ГУНП двоє раніше працювали в управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області - Вадим Жмурко та Ілля Гулеватий.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нардеп ГУНП Олійник депутатський запит ВР звільнення поліція  
Матеріали по темі