Влада

У Мінцифри працюють над механізмом отримання «тисячі за вакцинацію»: порядок визначить Кабмін

1 December 2021, 14:24

Як можна буде отримати 1 тисячу гривень за повну вакцинацію через додаток «Дія» 1 грудня журналісти Житомир.info поцікавилися у керівника із розвитку електронних послуг у Міністерства цифрової трансформації Мстислава Баніка.

«Відомо те, що це 1 тис. грн, її зможуть отримати всі ті люди, які мають повний курс вакцинації. Наступний момент: ці гроші можна буде використати на ті сфери, які найбільше постраждали від локдауна. Думаю, що у нас буде певна форма, щоб подати заявку на цю тисячу. Якщо ви пам'ятаєте, минулого року у нас була (виплата) 8 тис. грн ФОПамі найманим працівникам, там було одне поле, де людині треба було сказати, на який рахунок треба отримати кошти. Цього разу буде щось схоже, основна відмінність: тоді люди ці гроші отримувати за певними видами економічної діяльності і могли витрачати де завгодно, а зараз навпаки: хто має вакцинацію може отримати цю тисячу протягом року, а витратити на певні види бізнесу», - говорить керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік.

Житомирська ОДА 30 листопада повідомляла, що громадянин може скористатися нарахованою сумою протягом 4 місяців після дня надходження коштів. Мстислав Банік каже: як це буде працювати стане відомо, коли буде постанова Кабміну.

«Треба, щоб депутати (Верховної ради) цього тижня проголосували закон, потім буде розроблено постанову Кабінету міністрів, яка точно визначить порядок, як це буде працювати», - каже керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри.

Попри те, що механізм отримання коштів поки не визначений, запрацювати він має вже у цьому місяці – з 19 грудня.

«Ми ще відпрацьовуємо та вивчаємо різні варіанти з банками і з усіма органами влади, які підключені та задіяні. У нас є завдання: протягом грудня запуститися, тому запустимося. Ті самі 8 тис. грн минулого року ми запустили за два тижні», - наголошує керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік

Нагадаємо, 15 листопада 2021 року президент Володимир Зеленський записав відеозвернення та повідомив, що українці, щеплені двома дозами вакцини проти COVID-19, незабаром зможуть отримати від держави по 1 тис. грн.

На засіданні Уряду 17 листопада прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, хто отримає тисячу гривень за вакцинацію і на що її можна витратити: кошти будуть виплачені на віртуальні платіжні картки через «Дію», ними можна буде оплатити квитки в кінотеатри, в театри, на концерти, витратити на заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком.

Як повідомляв Житомир.info, з 6 грудня 2021 року набирає чинності постанова Кабміну щодо внесення змін до карантинних обмежень: відтепер сертифікат про вакцинацію потрібен буде і в «жовтій» зоні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінцифри Дія вакцинація щеплення тияча виплати Банік  
Матеріали по темі