Події

У селі поблизу Житомира ледь не згорів будинок, а в іншому селі родина через неправильно встановлений котел залишилася без даху

8 December 2021, 16:33

Упродовж доби вогнеборці ліквідували три пожежі, одна з яких сталася в передмісті Житомира.

Про це 8 грудня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«8 грудня о 04:40 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в с. Пряжів Житомирського району. Про це рятувальників сповістила господиня, яка прокинулася вранці від гучного тріскотіння та побачила з вікна, що горить її господарська будівля. По прибуттю вогнеборців до місця виклику з’ясувалося, що горить будівля, під дахом якої збудовані сарай, гараж та погріб. Також полум’я вже поширилось на дах літньої кухні, збудованої поруч. Зважаючи на зазначене, начальник караулу прийняв рішення про залучення додаткового пожежного автомобіля для підвозу води», - йдеться у повідомленні.

Внаслідок надзвичайної події вогнем знищено дахи господарської будівлі та літньої кухні. Бійці ДСНС не допустили перекидання полум’я на оселю, збудовану за 3 м від осередку займання. Фахівці припускають, що до пожежі призвело коротке замкнення електромережі.

Крім того, у с. Суховоля Новоград-Волинського району зайнявся дім. На момент прибуття фахівців ДСНС за вказаною адресою вогонь вже повністю охопив дах будинку. Цьому сприяли запізніле надходження повідомлення до рятувальників області та складні погодні умови на дорогах.

«Внаслідок пожежі знищено покрівлю будинку. Попередньо встановлено, що причиною займання стало порушення правил монтажу теплогенеруючого обладнання. Адже була відсутня нормована протипожежна розділка від металевої димової труби твердопаливного котла до дерев'яних конструкцій перекриття», - інформує обласне управління ДСНС.

Внаслідок усіх пожеж загиблих та травмованих не виявлено. Остаточні обставини надзвичайних подій наразі встановлюють фахівці.

Як повідомляв Житомир.info, 4 грудня 2021 року в Коростені через загоряння електричного тепловентилятора сталася пожежа в будинку на чотирьох господарів, загинула жінка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС  
Матеріали по темі