Влада

Колишній начальник управління охорони здоров’я Житомирської міськради претендує на посаду керівника департаменту ОДА

13 December 2021, 11:07

На посаду директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації претендує Роман Зелінський.

Декларацію кандидата на цю посаду він оприлюднив 13 грудня.

Зараз претендент на посаду директора ДОЗ керує амбулаторією загальної практики сімейної медицини Мартинівської сільської ради (село Новий завод Пулинського району), де за 2020 рік отримав 14 тис. 050 грн зарплати, а до 16 березня 2020 року Роман Зелінський працював начальником філії Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України в Житомирській області, де за 2,5 місяці отримав 48 тис. 283 грн зарплати. Також минулого року Зелінському виплатили 29 тис. 836 грн гонорарів в державній установі «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України» та 36 тис. 169 грн пенсії.

У власності Романа Зелінського з 2006 року є квартира в Житомирі загальною площею 73,6 кв.м., з 2013 року – земельна ділянка в селі Сінгури Житомирського району площею 2000 кв.м. З листопада 2016 року декларанту належить автомобіль Lexus RX 350 2008 р.в. вартістю 405 тис. грн. Готівку та кошти на банківських рахунках Зелінський не декларує.

Зауважимо, що конкурс на посаду директора департаменту охорони здоров’я ОДА оголосили 3 грудня 2021 року, документи кандидати можуть подавати впродовж десяти днів – до 13 грудня включно.

«Посадовий оклад – 12000,00 грн, надбавки, доплати, премії та компенсації відповідно до статті 52 Закону України «Про державну службу»; надбавка до посадового окладу за ранг державного службовця відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 року № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів» (із змінами)», - йдеться в описі вакансії.

Нагадаємо, Роман Зелінський в жовтні 2014 року виграв конкурс і був призначений на посаду начальника управління охорони здоров’я Житомирської міської ради. До призначення Зелінський працював головним лікарем Баранівської райлікарні, в 2010 році був обраний депутатом Житомирської облради від Партії регіонів. Наприкінці березня 2016 року Романа Зелінського звільнили з посади начальника управління охорони здоров’я Житомирської міської ради «за власним бажанням».

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 21 січня 2021 року стало відомо, що директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколу Суслика затримали на хабарі. Служба безпеки України повідомила, що Суслика затримали за вимагання «відкатів» з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19. Згодом у прокуратурі назвали суму «відкату», який вимагав директор департаменту – 123 тис. грн, 10% від перерахованих коштів. Пізніше з матеріалів суду стало відомо, що 1 грудня 2020 року в своєму службовому кабінеті під час розмови з генеральним директором комунального некомерційного підприємства «Коростенська центральна міська лікарня Коростенської міської ради» повідомив про необхідність передачі йому грошових коштів у розмірі 10% від суми субвенції.

5 березня 2021 року Микола Суслик був звільнений з посади директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації «за угодою сторін».

Обвинувальний акт щодо Миколи Суслика в травні 2021 року скерували до суду. Корольовський районний суд м.Житомира розглядає справу про отримання хабаря директором ДОЗ та допитує керівників медичних закладів області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зелінський ДОЗ вакансія декларація ОДА  
Матеріали по темі