Влада

Голова Житомирської ОДА підписав розпорядження про режимні заходи у прикордонній смузі

17 December 2021, 15:09

У Житомирській області вздовж державного кордону з Республікою Білорусь встановлять профілактичну смугу на глибину 200 метрів.

Розпорядження «Про систему режимних заходів у прикордонній смузі» 14 грудня 2021 року підписав голова облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«Встановити вздовж державного кордону на його сухопутних ділянках і вздовж берегів прикордонних річок та інших водойм профілактичну слугу на глибину 200 метрів від лінії державного кордону в межах прилеглих територій Овруцької міської, Народицької селищної, Гладковицької сільської, Словечанської сільської територіальних громад Коростенського району», - йдеться у документі.

В контрольованій прикордонній смузі забороняється проведення будь-яких робіт з 22:00 до 6:00, зупинки, стоянки та скупчення будь-якого транспорту на узбіччях доріг між лінією державного кордону та пунктом пропуску, що не пов’язані з технічними несправностями, здійснення будь-яких польотів легкомоторних літальних апаратів та квадрокоптерів без попереднього (за 24 години) інформування прикордонників.

До 22 січня 2022 року при в’їзді у прикордонну смугу мають бути встановлені відповідні дорожні знаки: про початок та кінець контрольованого прикордонного району; про початок та кінець прикордонної смуги; «В’їзд заборонено» на дорогах, які безпосередньо прилягають до державного кордону.

Скріншот з розпорядження голови ОДА

Нагадаємо, з 15 грудня 2021 року прикордонники отримали право здійснювати на підставах та в порядку, встановлених законодавством, візуальний огляд осіб, речей, товарів (вантажів), транспортних засобів (поверхнева перевірка), а так само особистий огляд затриманих осіб та огляд і, в разі потреби, вилучення речей, що можуть бути речовими доказами або заподіяти шкоду життю і здоров’ю людини.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці листопада 2021 року в Житомирській області прикордонники разом з спільно з підрозділами Служби безпеки України, Національної поліції, Національної гвардії, ДСНС, ДМСУ, інших правоохоронних та військових формувань провели масштабні тренування на випадок ускладнення обстановки на державному кордоні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА кордон розпорядження Коростенський район прикордонник  
Матеріали по темі