Економіка

Мінекономіки вводить антидемпінгові заходи щодо імпорту з Білорусі та Росії фанери, ДСП, крохмалю і буде розбиратися з сирами

23 December 2021, 09:33

Під головуванням першої віцепрем’єр-міністра України – міністра економіки України Юлії Свириденко 22 грудня відбулося засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, на якому розглядалася низка питань щодо захисту українських товаровиробників на внутрішньому ринку.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

За результатами проведених антидемпінгових розслідувань Комісія встановила наявність обґрунтованих підстав для застосування антидемпінгових заходів строком на 5 років щодо імпорту в Україну:

фанери походженням з Республіки Білорусь. Ставка мита для виробника-експортера ВАТ «ФанДОК» – 25,71%, для виробника-експортера ВАТ «Мостовдрев» – 25,71%, для виробника-експортера ВАТ «Борисовдрев» – 25,71%, для інших виробників та експортерів з Республіки Білорусь – 41,35%;

деревостружкових плит походженням з Республіки Білорусь та Російської Федерації. Ставка мита для виробників та експортерів з Республіки Білорусь – 45,14%, для виробників та експортерів з Російської Федерації – 18,19%;

крохмалю картопляного походженням з Республіки Білорусь. Ставка мита для виробників та експортерів з Республіки Білорусь – 23,8%.

«Разом з цим вирішено продовжити на 5 років дію антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну плит деревоволокнистих (ДВП) мокрого способу виробництва, твердих походженням з Російської Федерації. Окрім того, Комісія прийняла рішення, якими порушила антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну склотари походженням з Республіки Білорусь та спеціальне розслідування щодо імпорту в Україну деяких видів сирів незалежно від країни походження та експорту», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, депутати Житомирської облради на сесії 16 грудня 2021 року проголосували за звернення до Верховної ради щодо необхідності прийняття законопроєктів про підтримку молочної галузі країни, яка потерпає через масовий імпорт молочних продуктів до України, в основному, із країн Європейського Союзу та Республіки Білорусь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінекономіки імпорт антидемпінгові заходи фанера крохмаль ДСП  
Матеріали по темі