Влада

Селищна рада Житомирської області отримала диплом І ступеня в конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування»

23 December 2021, 10:30

У Мінрегіоні нагородили 28 переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування у 2021 році».

Це десятий конкурс, який міністерство проводить у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» - повідомила 21 грудня пресслужба Мінрегіону.

«Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» вже багато років є платформою з поширення досвіду громад, які власною наполегливістю змінюють життя на краще. Приклад цих громад має надихати решту на реалізацію розвиткових проєктів. Адже ресурси є – сьогодні ми бачимо, що зросли не лише власні доходи, а й державна підтримка українських громад. Зокрема, цьогоріч планується додатково надати з державного бюджету 131 млрд грн на різні проєкти та програми», – звернувся до представників громад міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Цьогоріч на конкурс надійшло 112 заявок з усіх областей України. Конкурсна комісія обрала 28 практик-переможців за трьома темами: «Згуртованість громади», «Організація системи надання медичних послуг на місцевому рівні в контексті реформи системи охорони здоров’я» та «Реалізація проєктів стратегічного розвитку громад». Найбільше нагород отримали Донецька та Одеська області – 6 та 5 відповідно. По 4 нагороди отримали Дніпропетровська та Харківська, 3 – Львівська, 2 – Луганська та по 1-й – Житомирська, Сумська, Тернопільська та Хмельницька області.

Зокрема, в темі «Організація системи надання медичних послуг на місцевому рівні в контексті реформи системи охорони здоров’я» у номінації «селищні ради» диплом І ступеня отримала Новоборівська селищна рада Житомирського району Житомирської області: «Доступність якісних медичних послуг – пріоритет розвитку Новоборівської громади».

Мінрегіон нагадує, що конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» започаткований міністерством навесні 2014 року за методологією Ради Європи. Конкурс не містить фінансової складової, він надає можливість органам місцевого самоврядування оцінити свою діяльність, стан розвитку громади, обмінятися досвідом та здобути публічне визнання успіхів.

Нагадаємо, в 2015 році Новоборівська селищна рада отримала перше місце у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» за пожежний підрозділ.

Як повідомляв Житомир.info, в конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» в 2016 році у номінації «Міські ради» в темі «Стимулювання економічної активності, створення робочих місць» диплом ІІ ступеня отримала Коростенська міська рада, у номінації «Сільські, селищні, міські ради об’єднаних територіальних громад» в темі «Об’єднання територіальних громад» диплом І ступеня отримала Іршанська селищна рада об’єднаної територіальної громади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінрегіон конкурс ОТГ  
Матеріали по темі