Політика

Депутат Житомирської міськради хоче стягнути з ICTV та місцевої фірми 200 тис. грн моральної шкоди

10 January 2022, 16:42

Депутат Житомирської міської ради, голова фракції ВО «Батьківщина» Сергій Пидюра позивався до телеканалу ICTV та ТОВ «ОЛДІ-Житомир» про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди в розмірі 200 тис. грн.

Пидюра звернувся до Корольовського районного суду м.Житомира із позовною заявою, в якій просив:

визнати недостовірною та такою, що не відповідає дійсності, принижує честь, гідність та ганьбить ділову репутацію ОСОБА_1 (Сергій Пидюра – ред.) інформацію поширену Товариством з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ICTV) 26 листопада 2021 року о 18 годині 45 хвилин в ефірі телеканалу ICTV в телевізійній програмі «ФАКТИ» в наступній частині: інформацію подану у відеосюжеті з 12 хв. 16 сек. по 12 хв. 38 сек., ведуча програми ОСОБА_2 : «Місцевий підприємець та за сумісництвом депутат міської ради блокує роботу одного з найбільших торгівельних центрів Житомира. Почалося ще рік тому, коли бізнесмен без будь-яких документів почав будівництво свого ТЦ в притул до вже існуючого. Лише втручання правоохоронців зупинило роботи, але помста не забарилася.».; інформацію подану у відеосюжеті з 13 хв. 41 сек. по 14 хв. 08 сек. голос за кадром (автор ОСОБА_3 ): «Факти говорять самі за себе. Директор заводу товариш бізнесмена та депутата міськради Житомира Сергія Пидюри. Саме його фірма «ФОРУМ» рік тому розпочала будівництво свого ТРЦ в притул до території вже зведеного торговельного центру, практично на тротуарі, при цьому не маючи на це жодного дозвільного документа. Тоді керівництво ТЦ «ОЛДІ» звернулось до правоохоронців і роботи заморозили. Та радіти було зарано. Після цього почалися проблеми з каналізацією.»; інформацію подану у відеосюжеті з 14 хв. 17 сек. по 14 хв. 23 сек. голос за кадром (автор ОСОБА_3 ): «Плюс через бездумну помсту під загрозою закриття один із найбільших в регіоні центрів вакцинації, який розміщено в ТЦ.»;

зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ICTV) та Товариство з обмеженою відповідальністю «ОЛДІ-ЖИТОМИР» спростувати вищезазначену недостовірну інформацію відносно ОСОБА_1 у такий же спосіб у який вона була поширена, шляхом зачитування диктором (ведучим) телевізійної програми «ФАКТИ» на телеканалі ICTV протягом десяти днів з моменту набрання законної сили рішення суду по даній справі повідомлення (без власних зауважень та коментарів) наступного змісту: «26.11.2021 року в ефірі телевізійної програми «ФАКТИ» на телеканалі ICTV, було оприлюднено недостовірну інформацію стосовно ОСОБА_1, зокрема, щодо блокування ним роботи одного з найбільших торгівельних центрів Житомира «ОЛДІ»; ОСОБА_1 не здійснює будівництво власного торгівельного центру в притул до ТЦ «ОЛДІ» за адресою: місто Житомир, майдан Перемоги, 10. ОСОБА_1 не здійснював по відношенню до ТЦ «ОЛДІ» жодних дій, які б заважали діяльності торгівельного центру та містили ознаки помсти. Також останній не має жодного відношення до Приватного підприємства «ФОРУМ», не являється його засновником, учасником чи бенефіціарним власником, тобто особою, яка прямо або опосередковано володіє юридичною особою або істотно впливає на прийняття цією особою рішень.»;

стягнути в солідарному порядку з Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ICTV) та Товариства з обмеженою відповідальністю «ОЛДІ-ЖИТОМИР» на користь ОСОБА_1 завдану моральну шкоду в сумі 200 000, 00 (двісті тисяч) грн.

Але суд ухвалою від 29 грудня 2021 року відмовив у відкритті провадження, бо позов про захист честі та гідності, ділової репутації Сергія Пидюри пов`язаний з його діяльністю як фізичної особи-підприємця і це має розглядати господарський суд.

Скріншот з ухвали Корольовського райсуду

Сюжет, який став предметом позову, можна переглянути тут.

Нагадаємо, в декларації депутата Житомирської міської ради Сергія Пидюри за 2020 рік є 27 об’єктів нерухомості та 13 автомобілів, а 1 грудня 2021 року він став власником нежитлового приміщення у місті Коростень загальною площею 1180,6 кв.м., яке за 2 млн 295 тис. 532 грн придбав у Житомирської обласної спілки споживчих товариств.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 24 грудня 2020 Сергій Пидюра офіційно став депутатом, обраним від ВО «Батьківщина», після того, як 2 грудня Олександр Величко, директор житомирської школи №10, відмовився від депутатського мандату. У вересні 2021 року в міській раді створили фракцію ВО «Батьківщина», яку очолив Сергій Пидюра.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пидюра суд сюжет телеканал Олді моральна шкода  
Матеріали по темі