Влада

Медики, комунальники та працівники місцевих рад мають вакцинуватися від COVID-19 до 31 січня, - МОЗ

12 January 2022, 09:52

Медики, комунальники та місцеві урядовці мають щепитися від COVID-19 до 31 січня 2022 року.

Про це 11 січня нагадала пресслужба Міністерство охорони здоров’я.

«31 січня 2022 року набуває чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України № 2664 від 30 листопада 2021 року, який розширив перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19», - йдеться у повідомленні.

Згідно з наказом, до списку тих, хто підлягає обов’язковій вакцинації проти COVID-19 на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, додаються працівники:

органів місцевого самоврядування;

закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності;

комунальних підприємств, установ та організацій.

Працівники цих установ, які не отримають принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19 до 31 січня, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Ця вимога не стосується людей, які мають абсолютні протипоказання до щеплень від коронавірусної хвороби та медичний висновок на підтвердження цього.

«В останні тижні 2021 року та перші 2022-го фіксують зростання кількості випадків інфікування штамом «Омікрон» у більшості європейських країн. Агентство з безпеки здоров’я Великої Британії нещодавно опублікувало звіт, відповідно до якого в людей, інфікованих саме «Омікроном», ризик потрапити в лікарню на 50% нижчий порівняно з інфікованими штамом «Дельта». При зараженні «Омікроном» ризик госпіталізації нижчий на 65% для пацієнтів, які отримали дві дози вакцини, та на 81% – для тих, хто отримав три дози. Однак кількість випадків COVID-19, викликаних новим штамом, зростає, а це може створити суттєве навантаження на медичну систему. Саме тому в Україні і є необхідність розширення переліку професій, для яких вакцинація від COVID-19 є обов’язковою», – коментує міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Нагадаємо, 20 жовтня 2021 року на засіданні Кабміну затвердили умови відсторонення від роботи невакцинованих працівників відповідно до переліку професій, затвердженого наказом МОЗ від 4 жовтня 2021 року: працівників закладів освіти, працівників міністерств та інших центральних органів виконавчої влади і їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій. Від роботи працівників почали відсторонювати з 8 листопада.

В листопаді МОЗ розширило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим, додали працівників: підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади; установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів; підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави. Наказ набрав чинності з 9 грудня 2021 року.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2021 року до управління Держпраці у Житомирській області надійшло 11 звернень від працівників державних установ та освітніх закладів, яких відсторонили від виконання службових обов’язків через відсутність щеплення проти COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОЗ щеплення вакцинація коронавірус  
Матеріали по темі