Місто

​Житомирські спортсмени-веслувальники разом з тренером облаштували хокейне поле на Тетереві та показали, як грають на льоду

12 January 2022, 17:06

На термометрі 12 градусів морозу, а вихованці відділення з веслування на човнах «Дракон» при міській дитячо-юнацькій спортивній школі №2 грають у хокей на Тетереві. В теплу пору діти займаються веслуванням, а взимку юним спортсменам пропонують не менш цікаву альтернативу.

«Влітку ми займаємося футболом, в тренажерному залі, виходимо на воду змагаємося, а взимку йдемо на баскетбол і вперше у цьому році спробували хокей, мені дуже подобається. Насправді це дуже цікаво, коли ти граєш з друзями, зі своєю командою. Це дружній дух, спортивний інтерес, це все залишає гарне враження після гри, ти можеш викладатися і намагаєшся. Взагалі спорт - це дуже круто», — ділиться Анна.

Вихованці спортшколи разом з тренером облаштували імпровізоване поле на території човникової станції у гідропарку. Ковзани шукали у секонд-хендах, хтось мав власне взуття, а хокейні ключки спочатку робили власноруч.

«Минулого року спробували вперше на цьому місці зіграти в хокей. Через те, що на той час у нас не було ні ковзанів, нічого не було, то ми в лісі нарубали палок і тими палками тут грали. Але я цілий рік чекав наступної зими, щоб по трошечки якісь ковзани, якісь ключки, десь інвентарю підібрати побільше, щоб хокей у нас вийшов ще більш цікавий і найголовніше - дітей навчити грати на ковзанах. Це була моя ціль і я до цього довго йшов і хотів, щоб діти нашого відділення веслування при школі № 2 змогли стати на ковзани й зіграти у хокей», — розповідає тренер відділення з веслування на човнах «Дракон» Дмитро Мороз.

Вік дітей від 10 до 18 років, однак на тренування записуються й трохи старші житомиряни. Заняття у відділенні для всіх безкоштовні.

«Це наше майбутнє, це наші діти, які виростуть і у майбутньому будуть представляти наш Житомир на міжнародній арені та в Україні», — додає тренер відділення з веслування на човнах «Дракон» Дмитро Мороз.

Окрім занять на ковзанах, дітей також вчать їздити на лижах.

Нагадаємо, у Житомирі 27 жовтня 2021 на базі ЗОШ №8 відбувся чемпіонат Житомирської області з хокею на траві серед юнаків 2011-2012 років народження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гідропарк хокей ковзани  
Матеріали по темі