Економіка

Міськрада в Житомирській області намагається здати в оренду сироварню, яку називали успішним проєктом за грантові кошти ЄС

13 January 2022, 15:52

Баранівська міська рада з липня 2021 року намагається здати в оренду єдиний майновий комплекс міні-сироварні з обладнанням.

«Єдиний майновий комплекс міні-сироварня: приміщення міні-сироварні та обладнання (водозабірна свердловина для водопостачання міні-сироварні, лінія переробки молока марки СВВ-10, система контроля клімату ТСУ 1.20, система контроля клімату ТСУ 1.22, система холодопостачання ТС 1.21), розташований по вул. Молодіжна 12, с. Рогачів, Житомирської області, загальною площею 219,4 кв.м», - зазначається в описі об’єкту на майданчику «Прозорро.Продажі».

Об’єкт передається в оренду з цільовим призначенням – для виробництва харчової продукції. Додаткові умови оренди майна: прийняття молока від населення, переробка молока та виробництво молочної продукції. Міська рада хоче, щоб орендар запустив підприємство протягом 6 місяців з дати підписання договору оренди.

В липні минулого року пропозицію оренди міні-сироварні вперше виставили на торги з орендною платою 79 тис. 296,05 грн на місяць, але охочих не знайшлося. Ціну знизили вдвічі, але й за 39 тис. 648,03 грн ніхто не захотів брати це майно в оренду. На вересень 2021 року був запланований «голландський аукціон» з покроковим зниженням ціни, але і він не відбувся.

В листопаді 2021 року Баранівська міська рада трохи знизила стартову ціну оренди і знову оголосила про проведення аукціону – оренда міні-сироварні за 74 тис. 655,62 грн. Заявок на торги не надійшло, ціни знизили на 50%, але й за 37 тис. 327,81 грн ніхто не захотів орендувати міні-сироварню. На 19 січня 2022 року запланований «голландський аукціон».

Зауважимо, що міні-сироварня збудована за грантові кошти Європейського Союзу в рамках реалізації проекту «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської об’єднаної територіальної громади».

В травні 2019 року Житомирська ОДА інформувала про успішну реалізацію цього проєкту, який розпочався в 2018 році і коштує 1 млн 15,8 тис. євро. Підсумкова конференція, де розповідали, що згаданий проєкт перетворює «непримітну громаду на магніт для інвестицій» відбулася в січні 2021 року.

Щодо згаданої міні-сироварні, то тендер з її будівництва став приводом для розслідування Антимонопольного комітету: в листопаді 2020 року АМКУ оштрафував ТОВ «Будівельна компанія «Сагат» та ФОП Дерев’янко Валентину Миколаївну на загальну суму 1,3 млн грн за узгоджені дії на тендерах, які проводила Баранівська міська рада. Будівельна компанія «Саган» виграла тендер з будівництва міні-сироварні, запропонувавши виконати будівництво за 3 млн 529 тис. 100,80 грн, а дешевшу пропозицію Дерев’янко (3 млн 128 тис. 450,26 грн) Баранівська міська рада відхилила.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2021 року на засіданні робочої групи з підготовки та проведення Житомирського інвестиційного форуму «Polissia Invest» пропозицію Баранівської міської ради «проєкт сироварні» називали серед трьох кращих інвестпропозицій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Баранівка аукціон сироварня гарнт оренда ЄС  
Матеріали по темі