Влада

​Голова ОДА вважає одним із найважливіших проєктів «Великого будівництва» в області – 50-метровий флагшток у Житомирі

19 January 2022, 19:29

У 2020 та 2021 роках Житомирська область отримала більш ніж 3 млрд гривень на реалізацію проєктів в рамках «Великого будівництва».

Про це 19 січня під час пресбрифінгу щодо реалізації президентської програми повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

За його словами, завершили усі об’єкти, крім будівництва шляхопроводу над залізничною колією по вул. Житомирській у Бердичеві. Цей проєкт почали реалізовувати ще до програми «Велике будівництво» у 2020 році.

«Скажу щиро, це мій біль. Знаєте, як завжди зима прийшла зненацька. Підрядній організації завадило завершити роботи по об'єкту до нового року, так як вони і обіцяли несподівано зима. Забули, що до нас з 1 грудня приходить історична зима», - розповідає голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.


Ми запитали у голови Житомирської ОДА, які проєкти «Великого будівництва», на його думку, були найважливішими для області. Одним із таких Віталій Бунечко вважає - встановлення у Житомирі флагштоку із прапором.

«Якщо так брати, ось насправді естетично і досить символічно, безумовно, прапор, про який дуже багато скепсису було і від ваших колег журналістів, коли цей проєкт запускався, зокрема, для чого такий дороговартісний проект. Ми разом з містом за ініціативи президента спланували, але всі ми зараз бачимо окрасу. Я, до речі, зараз хочу звернутися до знову ж таки ваших колег чи, можливо, не колег, а блогерів, які коли прапор було приспущено, коли був буревій, а ми вивчаємо прогноз погоди і спустили прапор для того, щоб його не зірвало, розірвало. Відразу була критика, що це таке, чому прапор приспущено. Другий проект: будинок культури в Малині. Це за два роки, якщо можна. Це (будинок культури) насправді окраса, яка для Малина і взагалі для області. Також - це краєзнавчий музей Магістрат. Я говорив на одному ефірі, на одному з каналів, що до Дня незалежності ми наповнимо його. Я хочу сказати, що я на себе взяв таке зобов'язання, що ми спробуємо це зробити, щоб до Дня незалежності 2022-го року була наповнена експозиція та була відкрита. Ще, безумовно, це дитячо-юнацька спортивна школа «Авангард» і басейн «Авангард», якщо так можна об'єднати. І ви знаєте, як для мене, це перший об'єкт взагалі «Великого будівництва» - це Гришковецька школа. Коли я вперше зіштовхнувся - це був лютий місяць 2020 року і я вперше побачив усміхнених дітей і відчував таку радість, це для мене символічний об'єкт, який був введений», - відповів Віталій Бунечко.

В адміністрації пообіцяли згодом зібрати журналістів, щоб розповісти про проєкти, які співфінансуватиме держава на території Житомирської області у 2022 рік.

Нагадаємо, 26 серпня 2021 року Віталій Бунечко звітував за два роки роботи на посаді голови Житомирської ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, під час запуску у 2020 році програми «Велике будівництво» анонсувалося, що великий акцент в ній буде зроблено на довгобудах, які роками (а то і десятиліттями) не вдається здати в експлуатацію, але на зовнішній рекламі у Житомирі з інформацією про здобутки президентської програми замість довгобудів до звітів потрапили деякі соціальні об'єкти, будівництво або ремонт яких йшов повним ходом ще за попередньої влади.

Про історії «Великого будівництва» у Житомирській області та кримінальні історії підрядників читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бунечко ОДА Велике будівництво флагшток  
Матеріали по темі