Події

Житомирянину, який «замінував» школу, повідомили про підозру

25 January 2022, 14:30

Поліцейські 25 січня повідомили про підозру чоловіку за неправдиве повідомлення про замінування Житомирської загальноосвітньої школи № 22 ім. М.В.Кавуна.

Про це близько 13:30 год. цього ж дня повідомила пресслужба ГУ Нацполіції у Житомирській області.

«Уранці 25 січня до поліції надійшло телефонне повідомлення про вибухівку, яка нібито знаходиться в одному з навчальних закладів обласного центру. Під час обстеження загальноосвітньої школи жодних небезпечних речовин виявлено не було. А вже за кілька годин поліцейські встановили псевдомінера. Під керівництвом Житомирської окружної прокуратури слідчі оголосили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення», – йдеться у повідомленні.

Так, близько 9:40 до Житомирського райуправління поліції надійшло анонімне телефонне повідомлення про замінування школи. З приміщень навчального закладу були евакуйовані учні та педагоги. Поліцейські провели обстеження потенційно небезпечної території та не виявили жодних вибухових пристроїв чи речовин.

Водночас правоохоронці провели низку першочергових заходів для встановлення особи, причетної до хибного повідомлення. У результаті з’ясували, що телефонний дзвінок вчинив 48-річний житомирянин. Його доставили до відділу поліції для з’ясування всіх обставин.

Попередньо чоловік пояснив, що зателефонував з неправдивим повідомленням про мінування з хуліганських мотивів.

Нині з ним працюють слідчі поліції. Чоловікові оголошено про підозру у вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України.

Чинним законодавством такі протиправні дії караються карається позбавленням волі на строк від 2 до 6 років.

Нагадаємо, вранці 25 січня 2022 року в Житомирі правоохоронці перевіряли телефонне повідомлення про замінування загальноосвітньої школи №22, що розташована в мікрорайоні Польова. Згодом поліція повідомила, що особу ймовірного автора фальшивого повідомлення встановили. Ним виявився 48-річний житомирянин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування вибухівка школа школа №22 підозра  
Матеріали по темі