Місто

​Житомир – серед лідерів рейтингу «Проззоро.Продажі»: від оренди комунального майна місто зароблятиме понад 1 млн грн щомісяця

27 January 2022, 10:51

За підсумками 2021 року рейтинг міст Прозорро.Продажі за результатами успішних торгів з оренди комунального майна очолили Енергодар, Житомир та Нетішин.

Про це повідомили в пресслужбі системи Прозорро.Продажі.

«У 2021 році 868 міст та селищ оголосили майже 18,5 тисяч аукціонів з оренди комунального майна у системі Прозорро.Продажі. За результатами успішних торгів органи місцевого самоврядування отримують від оренди 54 млн грн доходу щомісяця. За підсумками 2021 року рейтинг міст Прозорро.Продажі очолили Енергодар, Житомир та Нетішин.

За даними аналітичного модуля Прозорро.Продажі, перше місце в рейтингу із загальним балом 1,9 зайняв Енергодар. На другому місці рейтингу — Житомир з балом 1,72. Місто продемонструвало у 2021 році показник успішних торгів майже 79%. Житомир провів 277 аукціонів, 218 з яких були успішними. Місто зароблятиме з оренди понад 1 млн гривень щомісяця.

За кількістю аукціонів та доходом лідирують Київ, Дніпро та Харків.

У пресслужбі системи «Прозорро.Продажі» нагадали, що передача майна в оренду на онлайн аукціонах в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» була запроваджена Законом України «Про оренду державного та комунального майна».

Рейтинг міст формується за такими критеріями:

  • Для розрахунку рейтингу відібрано показники, що найбільше показують ефективність проведення аукціонів: % успішних торгів та рівень конкуренції відносно міста-лідера цього року. (Ці показники розраховуються у відсотках, щоби великі міста порівнювались із малими однаково).
  • До рейтингу потрапляють міста та селища, які провели мінімум 40 успішних аукціонів за рік.
  • Максимальний показник середньої конкуренції за підсумками 2021 року — 1,5 пропозицій на торги, з цим показником порівнювали всі інші міста.

Нагадаємо, в інтерв’ю Житомир.info перша заступниця міського голови Світлана Ольшанська розповіла, що за 10 місяців 2021 план з оренди вже був перевиконаний. За її словами, аукціони з оренди майна мають ряд переваг і є досить вдалими для бюджету міста.

Інтерв’ю зі Світланою Ольшанською читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: оренда майно дохід Проззоро.Продажі рейтинг  
Матеріали по темі