Суспільство

Бердичівлянина оштрафували за неправдиве повідомлення про агресивну поведінку колишньої дружини

28 January 2022, 11:49

Бердичівлянин, якого оштрафували за неправдиве повідомлення про те, що його колишня дружина поводиться агресивно та кидається з ножем, хотів через суд скасувати штраф у 850 гривень.

В січні 2022 року Бердичівський міськрайонний суд розглядав справу за позовом чоловіка до Головного управління Національної поліції в Житомирській області та інспектора сектору реагування патрульної поліції Бердичівського районного відділу поліції старшого сержанта поліції Бондаря Дмитра Михайловича про скасування постанови щодо адміністративного правопорушення за ст. 183 КУпАП (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб).

Зауважимо, що зазначена стаття передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 3400 грн).

«Судом з`ясовано, що відповідно до Постанови ОСОБА_1 22.07.2021 р. за адресою: АДРЕСА_1, здійснив завідомо неправдивий виклик поліції, а саме - повідомив про подію, яка в наявності не мала місце, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене статтею 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Цією ж Постановою ОСОБА_1 було притягнуто до адміністративної відповідальності і накладено на нього стягнення у вигляді штрафу у розмірі 850,00 грн», - йдеться у матеріалах суду.

Подія мала місце 22 липня 2021 року: о 21:19 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що колишня дружина заявника вчиняє домашнє насильство, ображає, погрожує, кидається з ножем, поводить себе дуже агресивно, такі дії є систематичними. Втім, по прибуттю за вказаною адресою та під час спілкування з жінкою заявника та їхніми дітьми було встановлено, що заявник повідомив про речі, які не мають місця, також дану інформацію підтвердили сусіди, тому відносно чоловіка була винесена адміністративна постанова.

Рішенням від 17 січня 2022 року Бердичівський міськрайонний суд відмовив позивачу у скасуванні постанови про вчинення ним адміністративного правопорушення та накладання штрафу.

Нагадаємо, в квітні 2021 року Коростишівський районний суд оштрафував жінку за регулярне домашнє насильство відносно свого чоловіка.

Як повідомляв Житомир.info, вироком Івано-Франківського районного суду від 4 жовтня 2021 року уродженець Житомира отримав покарання за завідомо неправдиве повідомлення про замах на життя президента України: три роки і один місяць позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд штраф домашне насильство Бердичів  
Матеріали по темі