Здоров'я

Лікарні Житомирської області на 36% заповнені хворими на коронавірус, 10% із госпіталізованих – діти

31 January 2022, 12:47

У Житомирській області кількість інфікувань коронавірусом протягом минулого тижня збільшилась більш ніж у 2,5 раза. Зросла і госпіталізація. Разом з тим, кількість летальних випадків зменшилася.

Про це 31 січня під час онлайн-брифінгу розповіла перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«Порівнюючи кількість інфікувань за останні два тижні, можна відзначити збільшення підтверджених випадків захворювання у понад 2,7 разів – з 4246 за тиждень до 11459. На тлі зростання кількості хворих на коронавірус в області спостерігається також і збільшення госпіталізації, але темпи тут значно нижчі. Якщо порівнювати минулий та позаминулий тиждень, то ми маємо збільшення у стаціонарах пацієнтів в 1,6 раза. Це підтверджені випадки захворюваності та підозри на СOVID-19. Кількість летальних випадків, викликаних хворобою та її ускладненнями, за два минулі тижні дещо зменшилася – з 34 до 24», – розповіла Наталія Остапченко.

З її слів, у стаціонарах сьогодні лікується 654 хворих на коронавірус. Кисневу підтримку отримують 376 людей, до апаратів штучної вентиляції легень підключені 23 хворих. Завантаженість ліжок у стаціонарах нині становить 36,6%. Серед госпіталізованих 10% – діти.

«Зростання кількості хворих продовжується. Це особливості нового штаму вірусу. Також «Омікрон» характеризується тим, що він більше зачіпає дітей, ніж попередні штами. Серед усіх госпіталізованих частка дітей становить 10%. В основному у дітей, які потрапляють до лікарні, фіксують інтоксикацію і температуру 38 градусів. Поки що серед інфікованих дітей під час останньої хвилі немає випадків, коли потрібна киснева підтримка», – зазначила заступниця голови ОДА.

Вона також повідомила, що 4% госпіталізованих дорослих із важким перебігом хвороби мають щеплення проти коронавірусу.

Нагадаємо, з 31 січня учні 1-11 класів Житомирської громади перейшли на дистанційне навчання через збільшення кількості хворих на коронавірус серед дітей.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 27 січня 2022 року на стаціонарному лікуванні у медзакладах Житомирської області перебували трохи більше 500 пацієнтів з коронавірусом, завантаженість лікарень – на рівні 30%, але, зокрема, в Житомирі найбільше були заповнені дитячі лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 лікарня дитина госпіталізація пацієнт  
Матеріали по темі