Події

Житомирянина, який «замінував» школу № 22, суд відправив під цілодобовий домашній арешт

4 February 2022, 12:47

Житомирянина, який 25 січня зателефонував до поліції та надав неправдиве повідомлення про замінування школи № 22, суд відправив під цілодобовий домашній арешт, хоча слідчий клопотав про тримання під вартою.

Ухвалу щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному Богунський районний суд м. Житомира виніс 26 січня 2022 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень її оприлюднили 3 лютого.

В ухвалі описані обставини події.

«25 січня 2022 року близько 09 години 37 хвилин ОСОБА_1, перебував в себе дома, (…), де у нього виник злочинний умисел, направлений на завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 22 імені Василя Михайловича Кавуна в місті Житомир», – йдеться у матеріалах суду.

Скріншот з ухвали Богунського районного суду від 26.01.2022 року

Слідчий просив обрати запобіжний захід у виді тримання під вартою, «оскільки підозрюваний може переховуватись від органів досудового розслідування, вчиняти інші кримінальні правопорушення». Прокурор клопотання підтримав. А підозрюваний і захисник просили обрати інший, більш м’який запобіжний захід.

Врешті, суд постановив відмовити у задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Натомість застосував щодо підозрюваного запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту та заборонив підозрюваному залишати житло за місцем проживання.

Строк дії ухвали про цілодобовий домашній арешт – до 25 березня 2022 року включно.

Скріншот з ухвали Богунського районного суду від 26.01.2022 року

Нагадаємо, вранці 25 січня 2022 року в Житомирі до поліції надійшло телефонне повідомлення про вибухівку, яка нібито знаходиться школі №22, що на Польовій. Після обстеження закладу небезпечних предметів не виявили, діти повернулись до навчання, а особу псевдомінера встановили. 48-річний житомирянин пояснив, що зателефонував з неправдивим повідомленням про мінування з хуліганських мотивів, бо був нетверезий.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування вибухівка школа № 22 мінер запобіжний захід домашній арешт  
Матеріали по темі