Події

Суд відправив під нічний домашній арешт 29-річного житомирянина, який «замінував» розважальний заклад на Покровській

8 February 2022, 11:23

Житомирянина, який у ніч на 29 січня зателефонував до поліції та надав неправдиве повідомлення про замінування розважального закладу, суд відправив під нічний домашній арешт, хоча слідчий і прокурор клопотали про цілодобовий домашній арешт.

Ухвалу щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному Богунський районний суд м. Житомира виніс 31 січня 2022 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень її оприлюднили 2 лютого.

Підозрюваний – офіційно працює, неодружений, неповнолітніх дітей на утриманні не має, раніше не судимий.

В ухвалі коротко описані обставини події.

«…29.01.2022р. здійснив завідомо неправдиве повідомлення з приводу замінування кафе «Кармен» за адресою: м. Житомир, вул.. Покровська,19», – йдеться у матеріалах суду.

Зазначається, що «підозрюваний вину визнав, вказав на щире каяття, просив обрати не цілодобовий домашній арешт, тому як офіційно працює, знімає квартиру, робота це єдине джерело доходів, та співпрацює зі слідством. Адвокат просив відмовити у задоволенні клопотання, вказуючи на міцні соціальні зв`язки, особу підозрюваного, який раніше не судимий, та вказав на безпідставність зазначених прокурором ризиків щодо впливу на свідків, та просив обрати не цілодобовий арешт».

Скріншот з ухвали Богунського районного суду м. Житомира від 31.01.2022 року

З матеріалів суду відомо, що підозрюваний працює у Житомирському військовому інституті імені Корольова.

«Одночасно, вважаю частково доведеним наявність ризику переховуватися від органів досудового розслідування, проте враховую обставину, що підозрюваний має постійне місце проживання, має міцні соціальні зв`язки, працює у Житомирському військовому інституті ім. С. Корольова на посаді курсового офіцеру навчального курсу факультету охорони державної таємниці, позитивно характеризується, співпрацює зі слідством, щиро кається», – йдеться в ухвалі.

Скріншот з ухвали Богунського районного суду м. Житомира від 31.01.2022 року

Врешті суд постановив: «у задоволенні клопотання про застосування стосовно ОСОБА_1 запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту – відмовити. Застосувати до підозрюваного (…) запобіжний захід у виді домашнього арешту, заборонивши підозрюваному залишати місце свого проживання за адресою: АДРЕСА_1 з 19 год. 30 хв. до 07 год. 00 хв. ранку».

Строк дії ухвали про застосування запобіжного заходу у виді не цілодобового домашнього арешту – до 29 березня 2022 року включно.

Нагадаємо, 29 січня 2022 року в Житомирі поліція затримала 29-річного молодика за підозрою у завідомо неправдивому повідомленні про замінування розважального закладу. Своє затримання чоловік називав «безпідставним».

Як повідомляв Житомир.info, ухвалою від 26 січня 2022 року Богунський районний суд м. Житомира обрав запобіжний захід 48-річному місцевому жителю, який 25 січня зателефонував до поліції та надав неправдиве повідомлення про замінування школи № 22: суд відправив чоловіка під цілодобовий домашній арешт, хоча слідчий клопотав про тримання під вартою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування вибухівка суд ухвала запобіжний захід домашній арешт  
Матеріали по темі