Політика

​Європейські дипломати та нардепи відвідали «Виступовичі», провівши безпекову нараду

22 February 2022, 18:54

Посли Естонії та Іспанії разом із народними депутатами від «Слуги Народу» відвідали прикордонний пункт пропуску Виступовичі, який межує з Білоруссю, а також ознайомилися з роботою силових відомств Коростенського району.

Місцева влада та Сили територіальної оборони забезпечені усім необхідним та готові до будь-якого сценарію розвитку подій.

«Сили територіальної оборони Житомирської області і окремого батальйону Коростенського району сформовані на 80% штатними посадами, а по воєнному штату ми укомплектовані резервістами, військовозобов'язаними на 100%», - розповів командир батальйону територіальної оборони Коростенського району Олексій Абдурахманов.

Європейські держави підтримують Україну та її обороноздатність на тлі можливої військової ескалації з боку Росії. Про це наголосили посли Іспанії та Естонії під час безпекової наради в місті Овруч.

«Ми не залишаємо сам на сам ті країни, які борються з будь-якою агресією, демократичні країни, тому Естонія з Україною», - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Каімо Кууск.

«Наші військові кораблі знаходяться тут, в Україні, наші винищувачі на болгарських аеродромах, тобто ми з цього боку підтримуємо, через НАТО. І ми хочемо вам сказати, що ми тут, наше посольство, інші посольства європейських країн. Ми тут з вами й нікуди не дінемося», - додала Надзвичайна і Повноважна пані Посол Королівства Іспанія в Україні Сильвія Хосефіна Кортес Мартін.

Народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко переконаний: завдяки спільній роботі місцевої влади та уряду, а також підтримці міжнародних партнерів Україна витримає будь-які випробування.

«Один з елементів дезінформації, що народних депутатів немає в Україні, що посольства евакуюються. Це - неправда! Ви сьогодні чули від послів двох європейських держав, що посольства не евакуюються, повний склад посольства знаходиться у Києві. Я переконаний, що наші скоординовані дії, наша сила, наша професійна армія і наша підтримка тільки підсилюють сьогодні державу і вона сьогодні стійка до будь-яких викликів», - говорить народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Завдяки партії «Слуга Народу» сьогодні відбувається дофінансування потреб тероборони та поповнення матеріально-технічної бази силових відомств.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пушкаренко Овруч Виступовичі тероборона посол  
Матеріали по темі