Влада

​Оперативна інформація від силових структур України станом на 25 лютого (оновлюється)

25 February 2022, 07:36

Упродовж ночі 25 лютого сили оборони продовжили спротив наступальним угрупуванням російських окупантів.

Житомир.info продовжує відслідковувати ситуацію, користуючись виключно офіційними джерелами інформації, і інформуватиме жителів Житомира та області. Оперативна інформація усіх силових структур та відомств публікуватиметься нижче. Слідкуйте за даною публікацією, інформація оновлюватиметься упродовж доби 25 лютого.

Підсумки доби 25 лютого 2022. Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Володимир Зеленський: Ця ніч, буде більш тяжкою, ніж день…, але буде ранок.

Сьогодні був тяжкий, але сміливий день. Ми боремося за свою державу абсолютно на всіх фронтах. Боремося цілодобово і на дипломатичному фронті…

Маю сказати абсолютно відверто: ця ніч буде більш тяжкою, ніж день. Під ударом багато міст нашої держави – Чернігів, Суми, Харків, наші хлопці та дівчата на Донбасі, південь держави, особлива увага Києву – не можна втратити столицю. Цієї ночі ворог застосує усі наявні у них сили, щоб зламати наш опір, підло, жорстко і не по-людськи. Цієї ночі вони підуть на штурм. Усі ми маємо розуміти, що нас чекає. Цієї ночі маємо вистояти.

Доля України вирішується саме зараз. Усі думки, усі молитви українців з нашими військовими. Віримо у них! Дбаємо про них! Захищаємо нашу державу!

Ніч буде важкою, дуже важкою, але буде ранок… Слава Україні!

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Підсумки доби 25 лютого

  • Закінчилася друга доба героїчної оборони України від російського вторгнення.Я дякую кожному воїну і всім, хто став на захист країни! Наші сили протиповітряної оборони демонструють справжню військову майстерність, знищуючи сучасні літаки і вертольоти противника, збиваючи в небі крилаті ракети. Це сотні врятованих життів!
  • Дякую Сухопутним військам, ССО, ДШВ, Повітряним силам, ВМС, ДПСУ, Нацгвардії, Нацполіції, СБУ, розвідці, ТРО, ДСНС за те, що вгризлися в нашу землю і перетворили її на пекло для загарбника.
  • Противник не досягнув поставлених раніше стратегічних цілей. Його сили слабшають. Ми ж з кожною годиною міцніємо!
  • План дій простий: бачиш, можеш - знищуй! Не можеш - передай нам місце знаходження ворога!

Генеральний штаб ЗСУ станом на 22.00 з посиланням на мера Києва Віталія Кличка.

  • Збройні Сили вдячні за допомогу. Військові і правоохоронці в місті Києві знешкоджують диверсійні групи, повідомив міський голова Віталій Кличко. У місті взяли під охорону і особливий контроль мости: на них чергує військова техніка та воїни Збройних Сил. Обладнати блокпости планують не тільки на основних в’їздах у місто, їх встановлюють і біля стратегічних об'єктів, щоб перекрити рух. Бригада територіальної оборони Києва вже повністю укомплектована: зараз вирішують питання створення додаткових підрозділів. Закликаємо зривати стрічки з дерев – адже це теж мітки окупанта. Також краще заклеювати мітки, ніж замальовувати, оскільки фарба все одно видима в ультрафіолеті.

Сухопутні війська ЗСУ станом на 21.10

  • Після важких боїв і значних втрат рашистські окупанти зупинилися поблизу Конотопу. У них проблема з пальним та постачанням. Танкісти ходять з каністрами і намагаються купити пальне. Солдати окупаційних військ вимагають їжу у місцевого населення. Зафіксовано випадки мародерства закладів торгівлі зі сторони російських окупантів. На околицях містечка знаходиться близько 40 одиниць спаленої російської техніки. Можете допомогти окупантам паливом з цукром.

Державна прикордонна служба станом на 21.00

  • Ракетними обстрілами ворог продовжує нищити прикордонну інфраструктуру. Сьогодні російські ракети завдали кількох ударів з моря по об’єктах Держприкордонслужби, розташованих на узбережжі в Одеській та Миколаївській областях. Пошкоджені кілька постів технічного спостереження.

Державна служба з надзвичайних ситуацій України станом на 20.25

  • 25 лютого близько 19:20 у м. Маріуполь сталося попадання снарядів в будівлю школи №48 (на щастя, без перебування людей) та дванадцятиповерховий житловий будинок з послідуючим горінням. В результаті чого постраждало 3 особи. До гасіння залучено 4 особи та 1 од. техніки ДСНС.

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко станом на 19.20

  • Місто Іванків під Києвом зараз обстрілюється, в тому числі й «Градами». Є пожежі в цьому місті, є жертви серед цивільного населення.

Державна служба надзвичайних ситуацій України станом на 17.30

  • 25 лютого близько 15:15 у м. Чернігів внаслідок обстрілів сталося загорання двоповерхової будівлі обласної СБУ. Попередньо жертв та постраждалих немає. До гасіння пожежі залучено 8 осіб та 2 од. техніки ДСНС.

Служба безпеки України станом на 16.10

Служба безпеки проводить контррозвідувальні заходи по всій Україні, виявляє диверсантів, агентів спецслужб РФ та поплічників ворога, захищає кібер- та інформаційний простір, спростовує фейки. Ця робота ведеться спільно зі Збройними Силами України, представниками територіальної оборони. Разом робимо все, аби захистити Україну від ворога!

  • Сьогодні в Києві СБУ затримала громадянина, який представлявся іноземним журналістом. Водночас жодного підтвердження цьому він надати не зміг, а при обшуку в його телефоні було знайдено фотографії розміщення позицій українських військ.
  • На Харківщині співробітники СБУ затримати чотирьох корегувальників вогню ворожої артилерії.
  • Триває подальше виявлення ворожих агентів, які ставлять люмінесцентні мітки у різних регіонах країни. Визначено, що агентура Кремля користується програмою в смартфонах «Premise». Такі факти підтверджені у Стрию та інших містах. Тому у випадку громадського затримання таких осіб прохання перевіряти їх мобільні телефони і повідомляти про це силові структури.

Генеральний штаб ЗСУ станом на 16.00

Російський окупант продовжує наступальну операцію проти України на раніше обраних напрямках за підтримки дальньої оперативно-тактичної авіації та із застосуванням високоточної зброї дальньої дії.

Угруповання Збройних Сил України спільно з силами Територіальної оборони тримають оборону міста Києва та раніше визначених рубежів.

Ворог підступно завдає авіаційні та артилерійські удари по об’єктам цивільної інфраструктури.

Російські війська продовжують нести втрати в особовому складі та техніці.

З початку вторгнення Російської Федерації Збройними Силами України знищено:

  • танків – до 80 одиниць,
  • бойових броньованих машин різних типів – 516 одиниць,
  • вертольотів – 7,
  • літаків - 10,
  • крилатих ракет - до 20,
  • автомобільної техніки - більше 100,
  • особового складу – більше 2800 осіб.

Підступно діють розвідувально-диверсійні групи противника, переодягаючись в цивільний одяг та просочуються у міста з метою дестабілізації обстановки шляхом здійснення диверсійних дій.

В районі проведення операції Об’єднаних Сил продовжується утримання позицій.

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко станом на 15.30

  • Станом на зараз місто Охтирка, яке без перебільшення можна назвати містом української слави або містом-героєм обстрілюється «Ураганами». Росіяни стріляють «Ураганами» по мирному населенню і в цей момент один зі снарядів потрапив у сховище та дитячий будинок. Є загиблі та тяжкі поранені. Дані уточнюються. Але хотів би наголосити, що росіяни починають стріляти крилатими ракетами, стріляють «Ураганами», це несе загрозу не лише мирному цивільному населенню, а й критичній інфраструктурі України. Охтирка – це один з газових центрів України, місцем, де знаходяться магістральні газопроводи України. Це несе загрозу для існування газопроводів в Україні. Станом на зараз в Овруцькому районі ракета влучила в елеватор і на цей момент ми можемо говорити, що найкрупніший елеватор півночі України горить і, на жаль, там згорає величезна кількість зерна. Ситуація в Києві складна, але контрольована. Техніка українська заходить до міста, не фотографуйте і не знімайте переміщення наших військ. Вони заходять сюди для того, щоб захищати наше місто.

Генеральний штаб ЗСУ станом на 15.00

  • Противник продовжує наступальну операцію проти України на раніше обраних напрямках за підтримки дальньої оперативно-тактичної авіації та із застосуванням високоточної зброї дальньої дії.
  • На Волинському напрямку активних дій наземних угруповань не відмічено. Авіація противника продовжує демонстраційні дії з території Республіки Білорусь вздовж північної ділянки державного кордону України.
  • На Поліссі окупанти значними силами продовжують наступ у напрямку міста Києва.
  • Намагаючись зберегти темпи наступу противник вводить на окремих напрямках другі ешелони угруповань. Відмічено висування додаткових підрозділів у напрямку Скадовськ.
  • Втримавши важкі бої підрозділи Об’єднаних сил зупинили просування противника та зберегли свої позиції. Міст через річку Сіверський Донець в районі населеного пункту Щастя зруйновано.
  • Підрозділи морської піхоти закріпились на правому березі річки Кальміус.
  • Інші підрозділи механізованих частин закріпились на визначених рубежах по лінії зіткнення.
  • Наша система протиповітряної оборони за сьогодні знищила декілька балістичних ракет та як мінімум два літаки ВКС РФ.

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний станом на 14.00

  • Бункеровщик під прапором Молдови (не Румунії). Бункеровщик «Міленіум Спіріт» під прапором Молдови за 12 миль від порту Південний був підбитий російським кораблем. Обставини з‘ясовуються, зв‘язку з судном немає.

Генпрокурор Ірина Венедіктова станом на 13.50

  • Під час ведення бойових дій військовослужбовцями Російської Федерації допущено влучання уламків від, ймовірно, систем залпового вогню «Град» в одне з приміщень дитячого будинку у м. Ворзель Київської області, у якому перебувало 50 дітей. У результаті зазначених протиправних дій постраждалі відсутні, оскільки на момент влучання уламку діти та персонал дитячого будинку знаходились в інших приміщеннях. Наразі дітей з дитячого будинку не евакуювано, на території дитячого будинку бомбосховища чи підвальні приміщення відсутні. За втручанням прокуратури вживаються заходи щодо їх евакуації.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович станом на 12.30

  • Найбільша небезпека зараз спостерігається на північному заході від Києва, в напрямку Димер – Іванків, де тривають бої біля населених пунктів Гостомель, Ворзель, Буча. Пробують наступати російські війська, але там наші механізовані частини виставили надійний заслін. Знищено декілька вертольотів противника і щонайменше одну колону бойової техніки. Київ готується до оборони, тож закликав киян записуватися до ТрО.
  • На Чернігівському напрямку українські війська зупинили наступ противника. Зараз активні бойові дії там не ведуться. Ворог накопичує резерви.
  • У Сумській області противник також перегруповується та готується до спроби подальшого наступу, але там надійно тримають оборону Збройні Сили. За ці напрямки можемо хвилюватися вже менше.
  • Біля Харкова українські захисники зранку зупинили ще одну спробу наступу. Місто під контролем України.
  • У зоні проведення ООС ворог майже не наступає, там відбуваються артилерійські дуелі та працюють ДРГ.
  • У Мелітополі ситуація неоднозначна. На околицях міста є російські війська, які прийшли з Криму. Але іншу частину утримують українські військові, які тримають оборону і не дають просуватися далі в бік Маріуполя.
  • Біля Херсона російські війська намагаються перейти річку Дніпро після того, як був знищений Антонівський міст. Українські сили тримають оборону, ситуація керована.
  • Зранку було декілька повітряних ударів, зокрема по Києву. Наші сили ППО збили дві крилаті ракети й один літак типу Су-27. Льотчик потрапив у полон, зараз його допитують.
  • Також було завдано авіаударів по місту Рівному, по аеродрому Білої Церкви і по Василькову на Київщині. Кількість ударів зменшується, що вказує на те, що запаси ракет у противника закінчуються.

Оперативне командування «Північ» станом на 12.00

  • Підрозділи оперативного командування «Північ» знищили близько 20 одиниць ворожих танків на менському напрямку на Чернігівщині. Втрати живої сили уточнюються. Також підрозділ «Півночі» знищив колону ворожої техніки, яка рухалася з боку Ріпок на Чернігів. Втрати близько 10-15 одиниць техніки. Чернігів тримає оборону та знищує ворога!

Генеральний штаб ЗСУ станом на 10:15 25.02.2022

  • Російські окупанти продовжують наступальну операцію проти України на обраних напрямках із застосуванням високоточної зброї дальньої дії та оперативно-тактичної авіації.
  • Управління та наведення авіації здійснюється літаками типу А-50 з території Мінської області у повітряному просторі Білорусі і ТОТ АР Крим. З метою залякування населення України ворог все частіше вибирає для ураження об’єкти цивільної інфраструктури та житлові будинки.
  • Також відомо, що на білоруському аеродромі ГОМЕЛЬ здійснили посадку російські Іл-76 з десантниками на борту.
  • Через ушкодження злітної смуги аеродрому ГОСТОМЕЛЬ, противник вирішив висуватись своїм ходом з території Білорусі в напрямку ГОМЕЛЬ-ЧЕРНІГІВ-КИЇВ.
  • На Сіверщині підрозділи 1 отбр по річці БІЛОУС зупинили противника.
  • Зараз ворог, отримавши гідну відсіч оборонців Чернігова, намагається обійти місто та здійснити наступ на столицю. З цією ж метою, наступу на КИІВ, не рахуючись з втратами, ворог рветься на напрямку КОЗЕЛЕЦЬ-БРОВАРИ та напрямку КОНОТОП-НІЖИН-КИЇВ. Втрачено місто КОНОТОП.
  • На півдні противник продовжує здійснювати свої загарбницькі плани вийшов на рубіж ХЕРСОН, НОВА КАХОВКА, КАХОВКА з метою утримання дамби Північнокримського каналу для забезпечення водою тимчасово окупованого півострова Крим. Веде бій за українське місто МЕЛІТОПОЛЬ.
  • На Донецькому напрямку без змін: противник успіху не має, мети виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей на досяг. Не припиняє обстріли підрозділів об’єднаних сил.
  • На Слобожанщині в районах ХАРКОВА та ВАЛУЙКІВ підрозділи зі складу сил оборони продовжують ведення оборонних боїв, зупинили противника та закріпились по визначеному рубежу.
  • Угруповання Повітряних Сил здійснює відбиття повітряних ударів противника. Продовжує ведення систематичних бойових дій. Веде постійну повітряну розвідку.
  • Загалом Угруповання об’єднаних сил веде оборонну операцію та намагається зупинити противника по всій лінії зіткнення.

ДСНС станом на 10.00 25.02.2022

  • Донецька область ДСНС забезпечено функціонування пункту надання допомоги населенню на базі загальноосвітньої школи № 5 в м. Красногорівка. Отримали допомогу понад 800 осіб.Місцевими органами проведено евакуацію 27 дітей із сіл Новогнатівка та Миколаївка Волноваського району. Сили та засоби залучаються до гасіння пожеж, вилучення вибухонебезпечних предметів, підвезення технічної та питної води (підвезено 22 т).
  • м. Київ Близько 04:20 по вул. Кошиця 7А вибухонебезпечний предмет влучив у багатоповерховий житловий будинок (дім складається з двох секцій: перша секція 10 поверхова – влучення на рівні 1-2 поверху, друга секція 16 поверхова – влучення на рівні 8-9 поверхів) з послідуючим загорянням. Є загроза руйнування. Пожежу ліквідовано в 05:37 на двох осередках, на загальній площі 100 кв. м. Підрозділами ДСНС врятовано 20 чол., 150 осіб евакуйовано. 8 осіб отримали травми різного ступеню. Від Держслужби з надзвичайних ситуацій залучено 72 особи та 12 од. техніки. Близько 05:00 по вул. Садова 54 внаслідок падіння фрагментів літака сталося загоряння приватного житлового будинку. Від ДСНС залучено 15 осіб та 2 од. техніки.
  • Луганська область З м. Лисичанськ евакуйовано близько однієї тисячі шестиста осіб, у тому числі, 900 осіб потягом до Хмельницького та близько семисот осіб потягом до Одеси. 25 лютого о 05:32-і в результаті обстрілу м. Старобільськ по вулиці Ватутіна 4 та 15 згоріло 6 багатоповерхових будинків. 2 двоповерхових будинки по вул. Ватутіна 97 та 95 частково зруйновано. Відсутній зв'язок з 24-ю Державною пожежно-рятувальною частиною селища міського типу Станиця-Луганська. Дані про стан особового складу відсутні.
  • Львівська область Групою піротехнічних робіт проводяться роботи з виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів на території с. Корналовичі Самбірського району.
  • Полтавська область Піротехнічною групою в м. Миргород виявлено та знищено два вибухонебезпечні предмети (некерован реактивні снаряди).
  • Тернопільська область Проведено евакуацію 12 осіб з с. Росохач (1836 осіб), що потенційно опиняються у зоні ураження внаслідок можливих вибухів на артилерійській базі у с. Ягільниця Тернопільської області.
  • Харківська область Евакуйовано 15 цивільних осіб з м. Чугуїв. Від ДСНС залучалося 15 осіб та 5 од. техніки. У м. Куп’янськ о 21.22 підірвано два автомобільні мости «Харківський» та «Сіньковський». У результаті руйнування «Харківського» моста відбулося падіння залізобетонних плит якими було заблоковано автомобіль, який згорів. Крім цього два автомобілі злетіли з мосту. Підрозділом ДСНС забезпечено гасіння автомобіля. Власники постраждалих автомобілів допомоги не потребували. Підрозділами ДСНС ліквідовано загорання даху будинку у с. Кондращівка, що виникло внаслідок влучення снаряду. Постраждало 2 дитини (12 років та менше), 1 літня жінка у тяжкому стані.
  • Херсонська область 24 лютого о 22.52 у м. Херсон на території центрального ринку виникла пожежа торгових павільйонів на площі 1000 кв. м. Станом на 01:44 пожежу локалізовано. Від ДСНС до гасіння пожежі залучено 46 осіб та 11 од. техніки. 25 лютого внаслідок обстрілу території між Херсоном та м. Олешки виникла пожежа на автозаправній станції. Сили ДСНС не залучаються у зв’язку з небезпекою для особового складу.

Генеральний штаб ЗСУ станом на 09.50 25.02.2022

  • УВАГА!!! На Оболоні ворожа ДРГ. Просимо громадян повідомляти про пересування техніки! Виготовляти коктейлі «Молотова», знешкоджувати окупанта! Мирним мешканцям - бути обережними! Не покидати оселі!

Міністерство внутрішніх справ. Радник міністра Вадим Денисенко станом на 09.20 25.02.2022

  • За добу через обстріли російських окупантів в Україні загинули дві дитини, 33 цивільні об’єкти піддались ворожому обстрілу. Ключове завдання на сьогодні – утримати місто Київ. Є інформація, що до столиці з двох напрямків рухаються великі колони – зі сторони Чернігова та зі сторони Іванкова. Також складна ситуація на півдні України, де окупанти атакували прикордонні пункти на Азовському морі. У Сумській області багато в чому завдяки територіальній обороні двічі вдалося відбити місто Охтирка і зараз точаться бої в місті Суми.

Сухопутні війська ЗСУ станом на 9.00 25.02.2022

  • Під Гостомелем Українські військові спалили колону російсько-фашистських окупантів.

Операція об'єднаних сил станом на 9.00 25.02.2022

  • УВАГА! Інформація потребує широкого розповсюдження. Противник використовує нашу техніку! Диверсійно-розвідувальні групи збройних сил РФ використовують автомобільну техніку, захоплену у Національної гвардії України, для глибокого проникнення у тил українських позицій. Зокрема, вороги використовують два ББМ «Козак», три КРАЗИ та ГАЗ-66. Крім цього, окупанти одягнені у військову форму ЗС України. Просимо громадян України бути пильними та у разі отримання будь-якої інформації повідомляти правоохоронні органи.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр станом на 8.50 25.02.2022

  • Російські військові захопили два автомобілі ЗСУ, переодяглися у форму українських військових і на швидкості рухаються до центру Києва зі сторони Оболоні. За ними слідує колона російських військових вантажівок. За оновленою інформацією, вони знешкоджені.

Операція об'єднаних сил станом на 8.30 25.02.2022

  • Бронегрупа російсько-окупаційних військ намагалася прорвати оборону українських військ в районі населеного пункту Трьохізбенка. Українські воїни знищили 2 російські танки і 1 БМП та змусили ворога відступити. Об’єднані сили впевнено утримують власні позиції та дають гідну відсіч загарбникам.
  • Поблизу Старобільська українські артилеристи завдали втрат окупантам. В районі Старобільська українська артилерія розбила колону російської техніки, що готувалась до переправи через річку Айдар. Ворог прорвався через український кордон та намагався зайти з тилу, завдати удар та розірвати лінію оборони українських військ. В результаті окупанти зазнали втрат і відступили.

Головнокомандувач ЗСУ станом на 8.00 25.02.2022

  • На чернігівському напрямку та безпосередньо на підході до Чернігова українським військовим вдалося утримати оборону та відбити прорив російських військ. Ворожа техніка вимушена була відступити з Чернігова у напрямку Сєднєва та з Городні у Семенівку. Захоплено ворожі трофеї у вигляді техніки та документів з особистими даними росіян.

Операція об'єднаних сил станом на 7.00 25.02.2022

  • Ситуація в Донецькому оперативному районі залишається контрольованою. Російські війська продовжують обстрілювати позиції Об'єднаних сил, міста та об'єкти цивільної інфраструктури. В районі Щастя, Станиці Луганської, Лобачевого та Біловодська вночі ворожі диверсійно-розвідувальні групи неодноразово намагалися зайти у тил наших військ, але були вчасно виявлені та знищені. Українські захисники нанесли артилерійські удари по вогневих позиціях та скупченнях російської техніки. Інформація про втрати противника уточнюється. Об’єднані сили впевнено утримують власні позиції та дають гідну відсіч загарбникам.

Генштаб ЗСУ станом на 06:00 25.02.2022

  • Сьогодні вночі сили оборони продовжили спротив значним наступальним угрупованням російських окупантів.
  • Противник наніс повітряний удар по підрозділах в районі міста КРОПИВНИЦЬКИЙ.
  • Відмічено значну активність ворожих вертольотів в районах вище ВИЛКОВОГО та з ТИРАСПОЛЯ.
  • Десантно-штурмові війська ЗСУ ведуть бойові дії в районах населених пунктів ДИМЕР та ІВАНКІВ, куди просунулась велика кількість броньованої техніки противника, та зупинили переважаючі сили ворога на рубежі річки ТЕТЕРІВ. Міст через річку зруйновано.
  • Ще одна тактична група зі складу сил оборони утримує аеродром ГОСТОМЕЛЬ, до якого вчора рвались російські повітряні десанти.
  • Повітряні Сили Збройних Сил України захищають небо над Києвом. Так, після 04:00 українська система протиповітряної оборони не дала долетіти двом смертельним подарункам «братів» до столиці.

Міністерство внутрішніх справ України станом на 6.00 25.02.2022

  • Близько 04:20 у Києві по вул. Кошиця 7А сталося влучання ВНП у багатоповерховий житловий будинок, що складається з двох секцій: 1 секція 10-ти поверхова - відбулося влучання на рівні 1-2 поверху, друга секція 16 поверхова - влучання на рівні 8-9 поверхів. Сталося загоряння, існує загроза руйнування. Для ліквідації наслідків цієї надзвичайної події від ДСНС залучено 11 одиниць техніки.

Держприкордонслужба України станом на 5.00 25.02.2022

  • О 4.25 ворог наніс, попередньо, ракетний удар по прикордонному підрозділу «Приморський Посад», що в Запорізькій області. Внаслідок атаки серед прикордонників є загиблі та поранені.

Про підсумки першої доби війни 24 лютого 2022 читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 24 лютого 2022 Путін почав війну з Україною: близько 5:00 розпочалися ракетні обстріли військових об'єктів по всій Україні та уздовж кордону – від Луганська до Житомира. О 6:50 президент Володимир Зеленський оприлюднив звернення щодо введення воєнного стану, закликавши українців по можливості залишатися вдома і не панікувати. Через годину після брифінгу Верховна рада проголосувала за проєкт закону про затвердження указу президента «Про введення воєнного стану в Україні».

Ввечері 24 лютого президент підписав указ про створення на базі ОДА військових адміністрацій, а згодом своїм указом оголосив загальну мобілізацію по всій країні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна агресія спротив Генштаб Міноборони ЗСУ ДПСУ МВС Нацполіція  
Матеріали по темі