Влада

​Президент підписав указ про створення військових адміністрацій на базі ОДА, - Подоляк

24 February 2022, 20:27

На базі Житомирської обласної державної адміністрації буде створено військову адміністрацію.

Про створення військових адміністрацій близько 20.00 24 лютого повідомив на брифінгу радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

«Щойно президент підписав указ про створення на базі обласних державних адміністрацій – військових адміністрацій. Тобто спротив, відсіч будуть наростати, логістичні рішення, які потрібні будуть прийняті. Президент Зеленський активно опікується всією системою оборони нашої країни», - розповів радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.

«Щойно відбувалось засідання Уряду країни, на якому були прийняті необхідні документи, які необхідно приймати в умовах військового часу, зокрема, введення в дію плану цивільного захисту в умовах воєнного стану. Рішення прийнято для максимально ефективної оборони держави і захисту населення в умовах бойових дій проти російського агресора. Це рішення дозволить максимально скоординувати всі органи влади, обласні державні адміністрації. Крім того це дозволяє направити всі необхідні ресурси і швидко та ефективно використовувати це для потреб нашої оборони, для потреб наших військових. Облдержадміністраціям доручено активізувати роботу із проведення евакуації цивільного населення в місцях ведення активних бойових дій, соціальні служби працюють для того, аби допомогти українцям, які вимушені були евакуюватися, фінансово-економічний блок уряду продовжує працювати разом з НБУ», - зазначив під час брифінгу прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні вранці 24 лютого Верховна рада ввела воєнний стан в Україні. На брифінгу о 15:00 24 лютого голова ОДА Віталій Бунечко розповів, що ситуація в Житомирській області з ранку не змінилася, активних бойових дій немає, але розглядається питання щодо евакуації мешканців Овруцької громади. Увечері голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив про ініціювання введення в області з 24 лютого комендантської години, яка діятиме з 22:00 до 06:00 год.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 24 лютого Путін почав війну з Україною: близько 5:00 розпочалися ракетні обстріли військових об'єктів по всій Україні та уздовж кордону – від Луганська до Житомира. Зокрема, обстріляли аеродром в селищі Озерному поблизу Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА військова адміністрація війна указ 
Матеріали по темі