Місто

Житомир отримав гуманітарну допомогу від польського міста-побратима

2 March 2022, 19:52

Житомир отримав гуманітарну допомогу від польського міста-побратима Плоцька.

Про це близько 19:30 год. 2 березня повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Першим містом-побратимом, яке кинулось на допомогу Житомиру, був Плоцьк. Дякую вам за підтримку! Ми завжди цінували й продовжуємо цінувати нашу дружбу. Особливо вона пізнається в тяжкі часи. Ми отримали ваш вантаж, це великий вклад, громада цього потребувала! Щиро дякую вам, брати. Скоро обов’язково зустрінемось в мирній, щасливій Україні», – написав мер.

Нагадаємо, у 2013 році у рамках VІ Днів польської культури була підписана угода про встановлення партнерських стосунків у сфері культури, науки, освіти, спорту, охорони здоров’я, соціального захисту, економіки та діяльності самоврядування між містами Житомир та Плоцьк.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 24 лютого 2022 Путін почав війну з Україною: близько 5:00 розпочалися ракетні обстріли військових об'єктів по всій Україні та уздовж кордону – від Луганська до Житомира. О 6:50 президент Володимир Зеленський оприлюднив звернення щодо введення воєнного стану, закликавши українців по можливості залишатися вдома і не панікувати. Через годину після брифінгу Верховна рада проголосувала за проєкт закону про затвердження указу президента «Про введення воєнного стану в Україні».

Ввечері 24 лютого президент підписав указ про створення на базі ОДА військових адміністрацій, а згодом своїм указом оголосив загальну мобілізацію по всій країні.

Оперативну інформацію від силових структур України за 2 березня 2022 читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна воєнний стан гуманітарна допомога Плоцьк  
Матеріали по темі