Події

Окупант обстріляв селища неподалік Житомира, поранені двоє людей

5 March 2022, 10:34

Увечері 4 березня окупант обстріляв селища поблизу Житомира. Внаслідок авіаобстрілу двоє людей отримали поранення.

Про це 5 березня на ранковому пресбрифінгу розповів очільник Житомирської військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Я хочу сказати, що дуже дивно виглядає спецоперація російської федерації саме в місті Житомирі. Тому що те, що відбулося вчора після нашого вранішнього пресбрифінгу, виходить взагалі поза межі розумного – знищено 25-й ліцей прямим ударом ракети, який взагалі не має жодного відношення до військової сфери. Але я і вчора казав, і далі будемо казати, що ми відновимо всі школи, які були знищені. Там будуть навчатися військові, які дадуть гідну відсіч будь-якому агресору. Крім того, ввечері відбувся авіаційний удар по двох об’єктах – по Озерному і нашому бронетанковому заводу. На бронетанковому, на жаль, дві людини отримали поранення. Жертв немає. Ост такий має вигляд війна на Житомирщині», – сказав Бунечко.


Мер Житомира Сергій Сухомлин розповів, що у міській раді розташувався міжнародний пресцентр: іноземні журналісти на власні очі побачили, яких руйнувань зазнав наш ліцей, що не має жодного відношення до військових об’єктів.

«Російська федерація каже про те, що вона наносить удари по військових об’єктах, не зачіпає населення та інфраструктуру. В нас у місті з вчорашнього дня відкритий, цілодобово працює пресцентр міжнародних засобів масової інформації. У нас працює Reuters, BBC, у нас працює французький Paris Match та інші видання – турецькі, грецькі та інші. І вони вчора мали доступ до зруйнованої 25-ї школи, і вони побачили, що дійсно ніяких військових там не було. Це просто була школа, в якій ще недавно навчалися діти. Пресцентр буде працювати і далі, буде працювати цілодобово. Він буде виїжджати і в Київ, і в інші регіони України. Але поки що рішення, що він буде працювати саме в Житомирі, у міській раді», – поінформував Сухомлин.

Мер також звернувся до містян, знайомі яких потребують допомоги.

«Хочу ще раз звернутися до житомирян: якщо ви знаєте людей, яким потрібна допомога, звертайтеся через сайт міської ради, по телефонах, для того, щоб волонтери і місто допомогло людям», – закликав міський голова.

Він також нагадав, що із житомирського залізничного вокзалу щодня відправляється потяг, який прямує на західну Україну, тож усі охочі можуть евакуюватися.

Нагадаємо, 2 березня міська влада повідомила, що Укрзалізниця запровадила евакуаційні поїзди з Житомира до Львова: поїзди відправлятимуться щодня о 13:00, проїзд безоплатний. З Житомира вдень 3 березня відправився перший евакуаційний потяг.

Як повідомляв Житомир.info, приблизно о 8 ранку 4 березня в центрі Житомира російські окупанти обстріляли з повітря школу. Рятувальники евакуювали зі зруйнованої будівлі ліцею № 25 на Малій Бердичівській 5 людей. Повідомлялося, що, за попередніми даними, внаслідок потрапляння боєприпасу жертв і постраждалих немає. Відео наслідків авіаудару по ліцею – тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бунечко Сухомлин брифінг обстріл війна Озерне бронетанковий завод  
Матеріали по темі