Суспільство

​У Коростені таємний «Бункер Сталіна» перетворюють на укриття для людей під час нападу окупантів

5 March 2022, 21:03

У Коростені військово-історичний комплекс «Скеля» відкрили для містян та перетворюють на укриття, де всі охочі зможуть сховатись під час нападів окупантів.

Про це ввечері 5 березня повідомляє місцева влада на сторінці Коростень офіційний Інформаційний.

«Шановні коростенці! СКЕЛЯ відкрита для всіх! Майструємо лавки для того, щоб люди могли спокійно пересидіти. Наші працівники вже змайстрували декілька, але будемо раді, якщо хтось допоможе і доставить у Скелю. Потрібно зробити 40 лавок», - йдеться у повідомленні.

Довідка: Військово-історичний комплекс «Скеля» - підземний військовий об'єкт Коростеня, що зведений у граніті та є одним з найбільш секретних комплексів сталінської епохи. Підземний тунель довжиною 156 метрів, в якому розміщено понад 30 кімнат, пролягає на 40-метровій глибині (це 2 метри бетону, 18 метрів моноліту граніту і 20 метрів ґрунту). Об’єкт здатен витримати атомний вибух. Достеменно відомо, що цей об'єкт має як мінімум три рівні-поверхи, однак доступний для відвідувачів і вивчений фахівцями зараз лише другий поверх. Один з рівнів-поверхів затоплений водою, інший – уже кілька десятиліть замурований за рішенням міської влади, після того, як у підземеллі безвісти зникли діти.

Нагадаємо, у Житомирі собори Московського патріархату відкрили свої підвали для укриття людей, а собор ПЦУ збирає допомогу для захисників.

Як повідомляв Житомир.info, з 2 березня в Житомирській області починав діяти Гуманітарний центр збору речей та допомоги. Містяни створили Волонтерський штаб Житомира, який тримає зв’язок з нашим військом і територіальною обороною. 2 березня міська рада інформувала, що Житомир отримав гуманітарну допомогу від польського міста-побратима Плоцька. 4 березня Житомир отримав допомогу від австрійських друзів. Лише за два дні завдяки пожертвам небайдужих жителів Житомирщини на благодійному рахунку МБФ «Місія в Україну», створеному для допомоги нашим захисникам, військовим та тим, хто найбільше постраждав від дій окупантів вдалося зібрати майже 150 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Коростень Скеля бункер укриття війна  
Матеріали по темі