ДОПОМОГА

Житомирські волонтери цілодобово приймають гуманітарну допомогу та формують набори для військових і переселенців

8 March 2022, 14:57

«Зараз ви бачите те, що не сортоване, відгрузка відбувається. Потім ми сортуємо по продуктах. Це вже сортоване, що відходить дуже швидко - це памперси. Далі формуються набори, це набори для сімей біженців, для матерів, самотніх людей вікових, і ми їм надаємо такий набір: тут і гігієнічні засоби для жінок, гель для душу, шампунь, зубна щітка..», - розповідає Галина, яка допомагає волонтерському штабу Житомира.

Волонтерський штаб приймає гуманітарну допомогу з-за кордону та західних міст України. Усі речі сортують на категорії: медикаменти, їжа, нароби для військових та переселенців.

«Формуємо набори для військових, які ходять на фронт. Що входить у набір? Це вологі серветки, прокладки для ран, до взуття. Ще дезінфекція, сухі серветки, запальнички, також у нас ще є термоси. Тут ми все пакуємо та відправляємо усім», - каже волонтерка Галина.

У цьому ж приміщенні формують пайки для житомирських військових, а інші продукти передають волонтерам, які зараз готують їжу нашим захисникам.

«Збираємо пайки для наших воїнів, в пайку все: і м’ясо, і ковбаса, і кава. Все для того, щоб люди могли спокійно сісти та нормально поїсти. Інші продукти ми розносимо туди, де готують, адже у нас є такі продукти, як крупи, які треба готувати. Кожного дня ми працюємо цілодобово», - показує волонтерка Вікторія.

Волонтерський штаб допомагає Житомиру, але сьогодні одна машина рушила і до Вінниці.

«Сьогодні відправили дві машини зранку і будемо зараз пакувати і відправляти, зараз тривога звучить. Було ще замовлення на Вінницю, туди поїхала машина», - зазначила Галина.

А той, хто хоче допомагати – може зателефонувати на гарячу лінію 0509412835 або заповнити гугл-форму.

«В мене є руки, я можу будувати або вмію готувати і хочу допомогти, або готовий приходити сортувати, вантажити, ще щось робити. Або у когось є генератор, який він не використовує, ліхтарик або каремати, тобто можна подзвонити на лінію і запропонувати ту можливість, яку він має і може допомогти. Хочу всім подякувати і сказати, що Україна потребує зараз допомоги. Не стійте осторонь і допомагайте чим можете», - звертається депутатка Житомирської міської ради Олена Розенблат.

Нагадаємо, бренд «Kachorovska atelier» разом з іншими житомирськими виробниками безоплатно шиє берці для наших хлопців та дівчат з територіальної оборони. Також житомирські волонтери збирають медикаменти для лікарень, тероборони та ЗСУ.

Як повідомляв Житомир.info, 2 березня міська рада інформувала, що Житомир отримав гуманітарну допомогу від польського міста-побратима Плоцька. 4 березня Житомир отримав допомогу від австрійських друзів. Житомирська військова адміністрація інформувала, що з 2 березня почав діяти обласний Гуманітарний центр збору речей та допомоги, зокрема, 7 березня з Житомирської області до постраждалого від дій окупантів селища Бородянка Київської області доправили майже 6 тонн харчів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна волонтер допомога продукти  
Матеріали по темі