ДОПОМОГА

Кровоспинні засоби, антибіотики, фізрозчини: житомиряни збирають медикаменти для лікарень, тероборони та ЗСУ

7 March 2022, 18:55

Багато житомирян, підприємців, волонтерів та благодійників об'єдналися заради спільної справи і тепер приймають гуманітарну допомогу для лікарень, тероборони та ЗСУ. Один із ресторанів нашого міста перетворився на штаб гуманітарної допомоги. Тут сортують медикаменти і відправляють у місця, де є найбільша потреба.

«Тут у нас великий склад, де ми приймаємо гуманітарну допомогу. Дуже багато різних благодійних організацій, деякі навіть не кажуть, як вони називаються, просто передають, і тут ми проводимо сортування. Є провізор, все сортуємо по групах і швидко передаємо тим організаціям, які цього потребують, лікарням. Приладів немає, це медичні засоби, медикаменти, перев'язувальні матеріали, антисептики – тобто все, що потрібно для роботи лікарні. Це інша частина нашого штабу, є частиною, яка ще займається гуманітарною допомогою. Також вони пофасували речі і передають їх за потребою. Дуже багато передали різних перев'язувальних матеріалів, можна сказати, що на сьогоднішній день лікарні Житомира вже не приймають, і ми зараз формуємо, сьогодні вже від нас перша машина має поїхати на Київ, де ця потреба більша. Одразу все, що треба, ми максимально передаємо. Всі засоби, які потрібні в лікарнях, особливо кровоспинні, антибіотики, ін’єкційні всі препарати, фізрозчини, сольові розчини – ми все це передаємо в лікарні. Вчора, наприклад, якщо говорити про обладнання, ми напряму скоординували волонтерів, і вони у військовий госпіталь привезли генеалогічне обладнання. Ми координуємо нашу діяльність з іншими. Сьогодні ми завантажили машину в Малин. Я, як житомирянин, в першу чергу думаю про Житомир, про наші потреби, але якщо ми можемо допомагати іншим, то, звичайно, ми це робимо і передаємо», – розповідає координатор волонтерського штабу з медицини Матвій Хренов.


Волонтери кажуть: є велика потреба в індивідуальних аптечках.

«А це друга частина фактично, тут ми проводимо збір індивідуальних аптечок. Нам вдалося завдяки волонтерам швидко налагодити виробництво таких сумок. Дякую людям, які в цьому допомагають. Формуємо фактично індивідуальну аптечку для бійця. Всі наші дії ми координуємо з міською радою, в першу чергу і для територіальної оборони і для військових ми збираємо те, що ми отримуємо, тому, що в індивідуальних аптечках є велика потреба. В принципі з цього ми і почали, але потім виявилися ще інші задачі, які ми також реалізуємо, все це збираємо за допомогою різних організацій, волонтерів, і приватні клініки залучені – «Відновлення», «Асклепій», і «Медібор» трохи допомагав ліками та людьми. З інших країн приходить багато гуманітарної допомоги, вже, я думаю. 5-6 фур прийшло гуманітарної допомоги. Але насправді дуже багато приносять прості житомиряни. Ми координуємося з мерією, вони також отримують гуманітарну допомогу, і якщо нам щось підходить, вони передають нам, щоб ми могли сформувати ці аптечки. Найбільша потреба — це кровоспинні, це складні медичні засоби: тромболітики, індексійні антибіотики. А те, чого нам не вистачає для аптечок, це кровоспинні турнікети або джгути, це дуже важливо, і зараз, мені здається, простіше знайти автомат, ніж джгути», — каже Матвій Хренов.

Якщо ви бажаєте також долучитися до доброї справи, звертайтеся до Волонтерського штабу Житомирської міської ради:

в разі потреби 0991675779

якщо ви хочете допомогти: 0509412835

Як повідомляв Житомир.info 27 лютого 2022 року, житомиряни активно зносять необхідні речі для тероборони та біженців і плетуть сітки.

Нагадаємо, 25 лютого 2022 року житомиряни зносили речі та харчі для тероборони та біженців. 27 лютого ми показали, як прості житомиряни готують коктейлі для ворога.

Оперативну інформацію від силових структур України станом на 7 березня 2022 читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, вранці 24 лютого Путін почав війну з Україною: близько 5:00 розпочалися ракетні обстріли військових об'єктів по всій Україні та уздовж кордону – від Луганська до Житомира. О 6:50 президент Володимир Зеленський оприлюднив звернення щодо введення воєнного стану, закликавши українців по можливості залишатися вдома і не панікувати. Через годину після брифінгу Верховна рада проголосувала за проєкт закону про затвердження указу президента «Про введення воєнного стану в Україні».

Ввечері 24 лютого президент підписав указ про створення на базі ОДА військових адміністрацій, а згодом своїм указом оголосив загальну мобілізацію по всій країні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: допомога медикаменти ліки медпрепарати  
Матеріали по темі