Події

Оперативна інформація від силових структур України станом на 11 березня (оновлюється)

11 March 2022, 07:43

Шістнадцятий день війни з російськими окупантами. Житомир.info продовжує відстежувати ситуацію та інформуватиме жителів Житомира та області про основні події в Україні. Оперативна інформація усіх силових структур та відомств публікуватиметься нижче.

Збережіть посилання, аби відслідковувати усі важливі події, що відбуваються в охопленій вогнем Україні. Інформація тут оновлюватиметься упродовж доби 11 березня.

Офіс Президента України

«Сьогодні кожен здобуває Україні славу на своєму місці. Показує світу, хто такі українці і яку ми маємо силу. Стоїмо! Тримаємось! Переможемо!» Звернення Президента Володимира Зеленського увечері 16-го дня війни.


Генеральний штаб ЗСУ станом на 24.00 11.03.2022

Закінчується шістнадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Противник продовжує ведення наступальної операції проти України.

Російські війська здійснили бомбардування прикордонних населених пунктів Копані, Бухличи та Верхній Теребежів на території Білорусі. В результаті бомбових ударів на білоруській території ніхто не постраждав. Підступна провокація здійснена з метою втягування збройних сил Республіки Білорусь у військову операцію проти України на боці Росії.

На Поліському напрямку наступальних дій з боку окупантів не відзначено. Противник продовжує утримувати рубіж в районі населених пунктів Поліське, Кухарі, Бородянка, Андріївка, Мотижин, Гореничі, Буча, Демидів. Проводив заходи з відновлення боєздатності та здійснював перегрупування військ.

На Сіверському напрямку ворог намагається проводити наступальну операцію у смузі на напрямках н.п. Зазимья та Вишеньки. На окремих ділянках має частковий успіх. З метою блокування Чернігова із південно-західного напрямку, намагається зайняти н.п. Михайло-Коцюбинське та Шестовиця.

На Слобожанському напрямку ворог зосередив сили в районах н.п. Сєверодонецьк, Сватове, Купянськ, Велика Писарівка, Московський Бобряк, Лебедин, але активних наступальних дій не проводить. Здійснює переміщення резервів до Сум.

На Донецькому та Таврійському напрямках противник основні зусилля зосередив на захопленні українських міст Маріуполь та Сєвєродонецьк.

На Південнобузькому напрямку ворог утримує раніше захоплений рубіж.

Окремі підрозділи противника закріпились в районах н.п. Степове, Щербаки та продовжують виконання завдань в районі н.п. Гуляй Поле.

Щодо діяльності повітряної компоненти ворога. Стратегічними бомбардувальниками Ту-95МС ПКС РФ застосовані крилаті ракети повітряного базування по об’єктах на території України у містах Луцьк, Дніпро, Івано-Франківськ. До завдання ракетного удару залучалось не менше шести літаків Ту-95МС, які здійснили пуск не менше 10 крилатих ракет.

Ворог безуспішно намагається відновити шляхи логістичного забезпечення своїх підрозділів.

На тимчасово захоплених територіях проходять антиросійські мітинги.

Збройні Сили України у взаємодії з іншими складовим сил оборони дають гідну відсіч, завдаючи російським загарбникам втрат у живій силі та військовій техніці, чим суттєво знижують їх волю до подальшого протистояння.

Все буде Україна! Разом переможемо! Слава Україні!

Офіс Президента України станом на 21.00

Ірина Верещук – про підсумки роботи гуманітарних коридорів 11 березня.


Генеральний штаб ЗСУ станом на 18.00 11.03.2022

Триває шістнадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Противник продовжує ведення наступальної операції проти України.

Разом з тим, основних цілей стосовно захоплення визначених міст та територій російські загарбники не досягли. Існує висока ймовірність посилення російською федерацією терористичних методів ведення бойових дій, нанесення ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної інфраструктури, житловим районам, залякування місцевого населення, проведення інформаційних, психологічних акцій з метою підриву довіри населення до представників державної влади на місцях, поширення дезінформації, захоплення місцевого населення у заручники.

Частини та підрозділи окупаційних військ не полишають спроб продовжити наступ на всіх напрямках. Для цього проводять заходи з формування та злагодження резервів на території російської федерації. Значна частина російських підрозділів відновлюють боєздатність.

Противник намагається налагодити логістичне забезпечення частин та підрозділів, що ведуть бойові дії.

Російські окупанти продовжують проводити повітряну розвідку позицій наших військ у Донецькому, Таврійському, Південнобузькому та Бессарабському операційних районах.

З метою втягування Республіки Білорусь у війну проти України противник вдається до провокативних дій. За наявною інформацією авіація ВКС РФ нанесла удар по населених пунктах на території Республіки Білорусь, що знаходяться поблизу державного кордону України. З метою маскування російська федерація здійснила атаку з повітряного простору України.

Збройні Сили України у тісній взаємодії з іншими складовими сектору безпеки і оборони дають гідну відсіч окупантам, завдаючи йому значних втрат в живій силі та військовій техніці.

Морально-психологічний стан противника вкрай низький. Його деморалізовано, на окремих напрямках окупанти здаються у полон.

Разом переможемо! Слава Україні!


ДСНС станом на 16.00

Донецька область. 10 та 11 березня були нанесені авіаудари в с. Рубці та с. Яцьківка Лиманського району. Соціальна інфраструктура та приватні домоволодіння зазнали руйнації. Рятувальники 69-ої Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Донецькій області оперативно ліквідували пожежі, обстежили завали та вцілілі частини будівель на наявність людей. З села Яцьківка на пожежній машині було евакуйовано сім’ю - сімох людей. У пожежній частині їх напоїли чаєм та тимчасово розмістили.

Командування Повітряних сил України станом на 16.00

ТЕРМІНОВО !!! Важлива інформація!!!

Сьогодні о 14.30 від ДПС надійшла інформація, що російські літаки вилетіли з аеродрому ДУБРОВИЦЯ (Білорусь) , зайшли на територію України, розвернулись над нашими н. п. ГОРОДИЧІ та ТУМЕНІ, після чого нанесли вогневе ураження по населеному пункту КОПАНІ (Білорусь). Зараз 9 прикордонний загін спостерігає зайняття цього населеного пункту ворогом!

Це ПРОВОКАЦІЯ! Мета - втягнути Збройні Сили Республіки Білорусь у війну з Україною!

Міністр оборони Олексій Резніков станом на15.50. Звернення до білорусів щодо запланованої провокації з боку РФ

Обращаюсь к беларусскому народу. Друзья. По информации, в которой мы полностью уверены и которую подтвердили, в настоящий момент командование российских оккупационных войск готовит серию кровавых провокаций. Согласно их преступному замыслу, российская авиация готовится нанести удар по ряду населённых пунктов на территории Республики Беларусь, находящихся поблизости от украинско-беларусской границы. В частности, удару собираются подвергнуть н.п. Копани, Столинского района Брестской области. Для маскировки преступления Россия намеревается осуществить атаку из воздушного пространства Украины. Цель провокации – вынудить действующее руководство Беларуси к войне против Украины. Москва пытается повязать вас кровью. Гарантирую, что украинская армия не планировала, не планирует и не будет планировать никаких агрессивных действий против Беларуси. За 15 дней войны украинские войска уничтожили более 12 тыс. российских солдат. Не позвольте втянуть свою страну в эту войну! Сохраните жизни своих близких! Не дайте Кремлю уничтожить будущее Беларуси!

Служба безпеки України станом на 15.10

СБУ затримала двох російських інформаторів на Донеччині, допитує ще 10 бойовиків «ЛНР».

Служба безпеки продовжує не лише викривати ворожих агентів, інформаторів і диверсантів, а й отримувати від колаборантів цінні відомості, які допоможуть Україні перемогти. Зокрема, за минулу добу СБУ провела низку важливих операцій.

  • У Донецькій області: Спецслужба викрила та затримала ще двох посібників окупантів. Одна з затриманих – місцева мешканка, яка передавала дані про техніку та передислокацію ЗСУ. Інформацію від неї приймав так званий «депутат 2 созыва Народного совета ДНР» через заборонену соцмережу. Інший зловмисник – колишній поліцейський Слов’янська. Він передавав дані щодо пересування військових ЗСУ поблизу міста та гори Карачун. За це бойовики «ДНР» пообіцяли йому одну з керівних посад окупаційної адміністрації після захоплення території російськими загарбниками.
  • У Сєвєродонецьку: СБУ схопила навідників російської артилерії, які допомагали ворогові обстрілювати місто. Один із них діяв за дорученням бойовика на прізвисько «Ілля», який зараз воює проти ЗСУ у складі 2 армійського корпусу військ РФ. Зрадник ходив вулицями Сєвєродонецька, фіксував розміщення техніки та українських військовослужбовців і передавав ворогу. Згодом у ці райони міста летіли російські снаряди. Ще один місцевий, як встановили оперативники СБУ, готувався передати ворогові розвідувальні дані. Причому його діями керував той самий бойовик. Зловмисника було своєчасно затримано.
  • У Луганській області: СБУ розпочала допит захоплених у полон учасників так званих «військових підрозділів ЛНР», які були розбиті у боях під Сєвєродонецьком. Мова йде про десятьох мешканців тимчасово окупованої території Луганщини, яких окупанти «мобілізували» на війну проти України. Бойовики не лише брали участь у бойових діях, а й вели розвідку, мінували автошляхи. Там же їхні угруповання були розгромлені ЗСУ. Наразі полонені надають СБУ свідчення про свої підрозділи та російських військових, яким підпорядковувались.
  • І, наостанок, у Полтавській області: Як держзраду СБУ кваліфікувала дії трьох місцевих мешканців, які перейшли на бік ворога і брали учать у пропагандистській акції російських ЗМІ. Вони закликали українських військовослужбовців не чинити спротив військам окупанта та переходити на бік ворога. Їх усіх затримано.

Офіс Президента України станом на 15.00

Ситуація щодо російського вторгнення – брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича (11.03.2022 – день).


Офіс Президента України станом на 14.00

«Коли захищаємо свободу, маємо бути кожен як повноцінна армія. Робити на своєму місці все, що можеш, щоб отримати результат, на який ми всі заслуговуємо. Щоб здобути перемогу». Звернення Президента України Володимира Зеленського.

Міністр оборони Олексій Резніков станом на 13.30

Шановні українці!Багато з нас не скажуть, який зараз день тижня. Проте більшість знає – почався 16 день спротиву російській навалі. Наші воїни здійснюють активну оборону і проводять успішні контратаки на усіх напрямках. Відео втечі російських танкових підрозділів під Броварами закарбується у всьому світі як реальний стан «другої армії» планети. Колись славетна Таманська дивізія, створена свого часу у Харкові, схоже, під Харковом свій «славетний» шлях і закінчить. Як і Кантемирівська.

На Чернігівщині наші захисники і захисниці суттєво посилилися трофейною російською бронетехнікою, а Повітряні Сили продовжують нищити літаки противника.

Отримавши відсіч на полі бою, ворог посилює терористичні напади, вбиває мирних мешканців. Систематичні удари по Харкову, атака з неба на Дніпро, Луцьк, Івано-Франківськ та інші міста тому докази. По всім військовим злочинцям буде проведена відповідна робота, жоден не сховається. Дуже складною є ситуація у Маріуполі. Ворог тримає місто у заручних, влаштувавши справжній акт геноциду. Ми намагаємося забезпечити гуманітарні коридори. Але це надзвичайно складно – росіяни бомбардують місто навіть під час офіційних перемовин. У них немає ні гідності, ні честі, ні милосердя. На тимчасово зайнятих територіях півдня України ворог намагається розгорнути поліцейську інфраструктуру. Впевнений – доведеться згортати. Швидко.

Окремий напрям нашої роботи – забезпечення армії в умовах, коли перший удар відбито, ворога стримано і війна переходить в іншу фазу. Вчора на місяць раніше встановленого терміну, військовим частинам перераховано 12,5 млрд гривень на виплату додаткової винагороди на час дії воєнного стану усім категоріям військовослужбовців, встановленої на виконання Указів Президента України, Верховного Головнокомандувача Володимира Зеленського. Це перший транш за лютий – початок березня. Після систематизації бойових наказів підуть інші транші. Грошове забезпечення учасників бойових дій складатиме 100 тис. грн. на місяць, не рахуючи премій за знищену техніку тощо. Ми робимо виплати на випередження, бо хочемо, щоб військові почувалися захищеними. Зараз не до формалізму.

Так само налагоджено систему оборонних закупівель за бюджетні кошти. Відтак, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 05 березня 2022 р. № 201 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 р. № 169» такі закупівлі не включаються до річного плану закупівель. Ми діємо за визначеною процедурою, в нас ведеться постійна робота із закупівель, все добре. Звіти за їх результатами в електронній системі будуть оприлюднені після припинення чи скасування воєнного стану згідно до Постанови. Ми концентруємось на тому, щоб поставки були гарантовані і здійснювались вчасно. Це стосується всього – від харчування до одягу до боєприпасів. Сформовані значні резерви палива. Зараз ми відшліфовуємо логістику, адже багато маршрутів постачання змінилися, наші війська активно маневрують. Точно будуть якісь збої, але усі заряджені на те, щоб їх негайно виправляти.

Хочу подякувати усім громадянам, бізнесу, які допомагають забезпечувати армію. Воїни відчувають цю підтримку, тому в них зовсім інша мотивація, ніж в російських загарбників. Зберігаймо єдність! Тримаймо стрій! Переможемо! Слава Україні!

Головне управління роз мітки Міноборони станом на 13.20

Путін готує теракт на ЧАЕС. За наявною інформацією – Владімір Путін віддав наказ щодо підготовки теракту на Чорнобильській атомній станції. На контрольованій російськими військами ЧАЕС планується створення техногенної катастрофи, відповідальність за яку окупанти спробують перекласти на Україну. Наразі ЧАЕС повністю відключено від систем моніторингу Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ). Станцію знеструмлено. Ресурс наявних дизель-генераторів розрахований на 48 годин підтримки роботи систем безпеки. Окупанти відмовились надати доступ до станції українським ремонтникам. Натомість туди, за вказівкою Олександра Лукашенко, зайшли «білоруські спеціалісти». Серед них, під виглядом атомників заходять також російські диверсанти для організації теракту.

Разом з тим, протягом останніх днів путінські війська завдали ударів по Запорізькій АЕС та Харківському фізико-технічному інституту (там знаходиться експериментальний ядерний реактор). Задля імітації причетності українських військових до аварії на ЧАЕС окупанти намагаються створити фейкові «докази» на підтвердження своєї версії. Зокрема, в районі аеропорту Антонов у Гостомелі помічено російські автомобільні рефрижератори, які збирають тіла загиблих українських захисників. Існує імовірність, що їх видаватимуть за вбитих диверсантів в зоні ЧАЕС. Тобто, не отримавши бажаного результату від наземної військової операції та прямих переговорів, Путін готовий вдатися до ядерного шантажу світової спільноти заради поступок щодо підтримки України.

Наразі і Україні, і світ, і сама Росія розуміють, що заяви про причетність України до створення ядерної небезпеки – лише постановка за бездарним сценарієм. Незважаючи на це, подібні дії Путіна матимуть катастрофічні наслідки для всього світу. Схоже, саме на це і розраховує російський диктатор, вимагаючи неприйнятних поступок.

Держприкордонслужба станом на 13.20

Зляканий ворог тікає, Z-трофеї залишає.На Луганщині деморалізовані рашисти втекли від українских прикордонників та військовослужбовців ЗСУ. Ворог залишив захисникам України трофейний ГАЗ-66, завантажений гранатами та набоями та зенітну установку. Набої і гранати ми постараємося повернути, але не у той спосіб, який ворогові сподобається. Прикордонники разом з іншими складовими сил оборони продовжують чистити українську землю від ворожої нечисті.

Міністерство внутрішніх справ станом на 12.10

На Сумщині поліцейські спільно з представниками тероборони затримали 29 військовослужбовців РФ. Небайдужі жителі Роменщини поблизу одного із сіл, в полі помітили групу підозрілих осіб у військовій формі. Інформацію одразу ж передали до поліції. Затримані пояснили, що йшли по карті на кордон. Наразі вони передані до відповідних органів.

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 12.00 11.03.2022 щодо російського вторгнення.

Триває шістнадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Противник, зазнавши втрат в Поліському, Сіверському, Південнобузькому операційних районах, зупинений, намагається закріпитись, змушений робити це на невигідних рубежах. На Донецькому напрямку, в ході жорстких бойових дій захисники України дали відсіч ворогу, темп наступу загарбників сповільнений.

Головними напрямами зосередження зусиль противника залишаються Київ та Маріуполь, а також просування в напрямках Кривого Рогу, Кременчука, Нікополя і Запоріжжя.

Не маючи можливості досягнути успіху, ворог продовжує наносити ракетно-бомбові удари по містах, що знаходяться в глибині території України - Дніпру, Луцьку та Івано-Франківську.

Триває формування резервів противника та перекидання їх до районів ведення бойових дій на території України.

Відзначається нарощування системи протиповітряної оборони угруповання військ окупантів на Донецькому та Таврійському напрямках.

На Волині зберігається загроза здійснення диверсій на об’єктах військової та цивільної інфраструктури.

На Поліському напрямку окупанти не проводить активних наступальних дій. Здійснюють заходи з відновлення боєздатності підрозділів.

Внаслідок активних, злагоджених дій підрозділів Збройних Сил України та інших складових сил оборони, противнику були нанесені значні втрати, що змусило його відступити з раніше захоплених населених пунктів Київської області.

На Сіверському напрямку активні наступальних дії з боку противника не проводяться. На окремих ділянках ворог здійснив вогневі нальоти і провів розвідку позицій підрозділів Збройних Сил України.

На Слобожанському напрямку противник утримує в оточенні Суми та частково здійснює блокування Харкова з півночі. Проводить перегрупування військ.

На Донецькому і Таврійському напрямках окупанти не полишають спроб захоплення міст Маріуполь та Сєвєродонецьк, успіху не мають. Плани щодо встановлення контролю над Миколаєвом, просування у напрямках на Запоріжжя та Кривий Ріг ворогом не реалізовано. Через значні втрати загарбники змушені перейти до оборони та намагаються здійснити всебічне забезпечення.

ДСНС станом на 12.00

Київщина. 11 березня внаслідок авіаудару було пошкоджено багатоквартирні житлові будинки, частково знищено та пошкоджено інфраструктуру смт Баришівка. Рятувальники розбирають завали та надають допомогу населенню. Травмовано 6 осіб.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний станом на 11.45

Від початку відкритого вторгнення Росія випустила 328 оперативно-тактичних ракет наземного і морського базування типу “Іскандер” і “Калібр”, точка У, ракет класу Х по мирних містах і селах України. Цей кривавий злочин путінського режиму є кричущим порушення норм Міжнародного гуманітарного права і вимагає розслідування Гаазького трибуналу.

Оперативне командування Північ станом на 11.00

Сили спротиву, що діють на Чернігівщині, своїми умілими діями, проявляючи при цьому неабияку рішучість, звільнили 5 населених пунктів від кацапської орди. Підрозділи російської федерації не спроможні в повному обсязі вести бойові дії. Існує паніка серед офіцерського складу, що їх кинуло вище військово-політичне керівництво. Морально-психологічний стан солдат не сприяє виконанню завдань. І як результат маємо над нашими населеними пунктами Чернігівщини державні прапори України і два бронетранспортери, які тепер будуть служити на благо українського народу.

Міністерство внутрішніх справ станом на 10.50

Ситуація щодо російського вторгнення. Зведена інформація від МВС станом на ранок 11 березня 2022 року: bit.ly/36aWXRb

Генеральний штаб ЗСУ станом на 9.50

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 11.03 орієнтовно склали:

  • особового складу - понад 12 тисяч осіб,
  • танків ‒ 353 од,
  • ББМ ‒ 1165 од,
  • артилерійських систем –125 од,
  • РСЗВ - 58 од,
  • засоби ППО - 31 од,
  • літаків – 57 од,
  • гелікоптерів – 83 од,
  • автомобільної техніки - 558 од,
  • кораблі / катери - 3 од,
  • цистерн з ПММ - 60,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 7,

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Втрати противника за добу:

  • особового складу - 266,
  • танків ‒ 18 од,
  • ББМ ‒ 60 од,
  • артилерійських систем – 2 од,
  • РСЗВ - 2 од,
  • засоби ППО - 2 од,
  • літаків – 0 од,
  • гелікоптерів – 0 од,
  • автомобільної техніки - 32 од.

Офіс Президента України станом на 9.0

Ірина Верещук – про відкриття чергових гуманітарних коридорів (11.03.2022, ранок)

Сьогоднішні маршрути евакуації:

  • Маріуполь - Запоріжжя
  • Енергодар — Запоріжжя
  • Пологи — Запоріжжя
  • Буча — Київ
  • Гостомель — Київ
  • Козаровичі — Київ
  • Микуличин — Київ
  • Макарів — Житомир
  • Андріївка — Житомир
  • Бородянка — Житомир
  • Волноваха — Покровськ
  • Ізюм — Лозова

ДСНС станом на 8.00

Дніпропетровська область. 11 березня близько 06:10 у м. Дніпро сталося три авіаудари по місту, а саме: потрапляння поблизу дитячого садку і багатоквартирного житлового будинку та влучання двоповерхову взуттєву фабрику з послідуючим горінням. Станом на 07:45, спостерігається горіння будівлі взуттєвої фабрики на площі 200 м кв., вибуховою хвилею пошкоджено вікна у 8 багатоквартирних житлових будинках (4-5 поверхових). 1 особа загинула. Роботи підрозділів ДСНС тривають.

О 08:45 пожежу будівлі взуттєвої фабрики в Новокодацькому районі м. Дніпро, яка виникла внаслідок авіаудару локалізовано на площі 500 м кв. О 09:29 пожежу на території взуттєвої фабрики у м. Дніпро ліквідовано.

Харківська область: оперативна інформація станом на 07:00 11 березня 2022 року За добу з 10 по 11 березня ворог проводив обстріли та повітряні бомбардування різних об’єктів житлових кварталів Харкова та сіл. Так, ворожі ракети влучили у трансформаторну підстанцію ХФТІ та 5-поверховий гуртожиток на вул. Вальтера, що у П'ятихатках Київського району міста Харкова. . Пожежу на підстанції, де горіло мастило ліквідовано о 21:46. Безпосередньо у гуртожитку горіло 6 кімнат на 5-му поверсі. Площа пожежі складала близько 100 кв.м. О 23:55 пожежу було ліквідовано. Жертв та постраждалих немає. Загалом за добу рятувальники здійснили понад 30 виїздів для ліквідації пожеж, а також розбирання завалів зруйнованих будівель. Піротехніками було відпрацьовано близько 60 адрес, де знаходились спрацьовані та не розірвані вибухонебезпечні предмети.

Міністерство внутрішніх справ станом на 7.00

Дніпропетровська область. 11 березня близько 06:10 у Новокодатському районі м. Дніпро сталося три авіаудари по місту, а саме: потрапляння поблизу дитячого садку і багатоквартирного житлового будинку та влучання двоповерхову взуттєву фабрику з послідуючим горінням. Попередньо 1 особа загинула. Від ДСНС України залучено 20 осіб та 4 од. техніки.

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 06.00 11.03.2022 щодо російського вторгнення.

Розпочато шістнадцяту добу героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Сили оборони України дають гідну відсіч та стримують наступальну операцію збройних сил РФ на всіх напрямках. Суттєвих змін у положенні наших військ та військ противника протягом останніх шести годин не відбулося.

Щодо дій противника. На тимчасово захоплених територіях починає активно працювати агресивна російська пропаганда. Поширюючи проросійські меседжі, окупанти намагаються домовитися з місцевим населенням.

На території Херсонської області ворог робить спроби запровадити адміністративно-поліцейський режим, створює систему комендатур для підтримання “порядку” у тимчасово зайнятих населених пунктах.

Під час зіткнень з підрозділами Збройних Сил України, що тривають на території Чернігівської області загарбники продовжують нести суттєві втрати. Внаслідок них особовий склад окупаційних військ на цьому напрямку деморалізований та здається у полон.

В окремих населених пунктах противник, у порушення норм Міжнародного гуманітарного права, здійснює грабежі, взяття в заручники та страти цивільного населення.

За гострої необхідності у поповненні підрозділів ЗС РФ та інших незаконно створених терористичних озброєних угруповань, у Ростовській області, у виправних колоніях триває робота серед ув’язнених з пропозицією приєднатись до окупаційних військ в обмін на амністію. До складу збройних сил РФ готові брати усіх, навіть і тих хто не має досвіду військової служби.

Командування Повітряних сил ЗСУ. Підсумки 10 березня

10 березня бомбардувальна та штурмова авіація Повітряних Сил, при вогневій підтримці вертольотів армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України, завдала нищівного удару по двох великих колонах техніки російських фашистських окупантів. За попередньої інформацією – це цілий полк десантних військ рф із повним комплектом техніки: танки, БМП, «Гради» та ін.

За інформацією зенітних ракетних військ Повітряних Сил уражено чотири повітряні цілі – попередньо, три штурмовики Су-25 окупантів та Су-34, який після ураження не долетів до власного аеродрому і впав на території росії. За інформацією авіації Повітряних Сил теж уражено щонайменше чотири повітряні цілі, переважно літаки Су-25. Є гарна інформація і від підрозділів Сухопутних військ, підтверджена фотоматеріалами, які на різних напрямках збили два штурмовика окупантів Су-25. Один із них – американським «Стінгером». Тож маємо дані про ураження десяти літаків російських фашистів, які бомбили мирні міста українців.

Не забуваймо й про роботу авіаційних безпілотних комплексів «Байрактар ТБ-2», які сьогодні знищили ЗРК Бук М-1 та інші цілі.

Оперативну інформацію від силових структур України станом на 10 березня читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна агресія спротив Генштаб Міноборони ЗСУ ДПСУ МВС Нацполіція  
Матеріали по темі