Економіка

Житомирські податківці закликають громадян повідомляти про необґрунтоване завищення цін або відмову в розрахунку карткою

14 March 2022, 10:32

Головне управління ДПС у Житомирській області звертається до кожного платника податків та закликає усіх проявити свою громадянську свідомість і не здійснювати реалізацію товарів за завищеними цінами.

Про це зазначається в інформації пресслужби ГУ ДПС.

«Також наголошуємо, що банківська система України працює стабільно. Тому просимо суб’єктів господарювання не порушувати законодавчих норм і створити всі необхідні умови для громадян щодо розрахунків за допомогою платіжних банківських карт та інших електронних платіжних засобів. Працівники Головного управління ДПС у Житомирській області щоденно проводять обстеження торгівельних об’єктів щодо попередження необґрунтованого завищення цін на товари та відмови суб’єктів господарювання у можливості проведення розрахунків з використанням терміналу», - йдеться у повідомленні

Громадян, яким відомі факти різкого підвищення цін на продукти харчування, лікарські засоби, паливно-мастильні матеріали, а також відмови у безготівковому розрахунку за допомогою банківських платіжних засобів (термінал), закликають за можливості зафіксувати факти порушення та надіслати інформацію із зазначенням місцезнаходження об’єкта торгівлі на електронну адресу zt.tax.press@ukr.net.

Також запитання можна надсилати у приватні повідомлення на сторінці ГУ ДПС у Житомирській області у Facebook – https://www.facebook.com/tax.zhytomyr.

Крім того, звернення громадян на відмову представників бізнесу в оплаті товарів / послуг банківською карткою відпрацьовує Державна податкова служба: скарги можна надсилати на адресу бота в telegram – @pos_terminals_bot.

Як повідомляв Житомир.info, 7 березня 2022 року Кабінет міністрів ухвалив рішення, яке дозволяє обласним військовим адміністраціям спільно з Нацполіцією та Держлікслужбою здійснювати контроль за цінами на соціально значущі продукти харчування, ліки та паливо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: продукти ціна ДПС картка війна  
Матеріали по темі