Економіка

У період воєнного стану в Україні будуть контролювати ціни на продукти, ліки та паливо

8 March 2022, 10:07

У період воєнного стану в Україні буде здійснено контроль за цінами на ряд товарів, що становлять першу необхідність для людей. Йдеться, зокрема, про борошно, макаронні вироби, хліб, м’ясо, молоко тощо. В цей перелік також входять певні групи лікарських засобів та паливо для машин.

Відповідне рішення було прийнято напередодні Урядом – інформує 8 березня Урядовий портал.

«Ціноутворення на перелічені продукти будуть контролювати військові адміністрації разом із Національною поліцією, Держпродспоживслужбою, Держлікслужбою. Таким чином, не буде недобросовісної конкуренції та підвищення цін. Зараз час об’єднуватися та піклуватися один про одного», – наголосив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Зазначимо, що ввечері 7 березня Кабінет міністрів повідомив про ухвалене рішення, яке дозволяє обласним військовим адміністраціям спільно з Нацполіцією та Держлікслужбою здійснювати контроль за цінами на соціально значущі продукти харчування, ліки та паливо.

Нагадаємо, 6 березня Уряд прийняв постанову, яка забороняє нарахування та стягнення штрафів/пені за несвоєчасну або неповну оплату послуг ЖКГ населенням.

Оперативну інформацію від силових структур України станом на 8 березня 2022 року читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, вранці 24 лютого 2022 Путін почав війну з Україною: близько 5:00 розпочалися ракетні обстріли військових об'єктів по всій Україні та уздовж кордону – від Луганська до Житомира.

Ввечері 1 березня в результаті обстрілу Житомира на вулиці Сабурова загорілися житлові будинки, повибивало вікна у міській лікарні та обласному перинатальному центрі. За попередньою інформацією ДСНС пошкоджені 10 приватних будинків, загинуло дві особи, травмовано троє. Вранці 2 березня під час ранкового брифінгу голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що внаслідок ворожого обстрілу загинули троє людей: рятувальники з-під завалу дістали тіло ще однієї жінки, 16 осіб травмовані, серед яких 7 дітей. Відео наслідків обстрілу та розповідь очевидця дивіться тут.

Вранці 4 березня в центрі Житомира російські окупанти обстріляли з повітря школу. Рятувальники евакуювали зі зруйнованої будівлі ліцею № 25 на Малій Бердичівській 5 людей. Повідомлялося, що, за попередніми даними, внаслідок потрапляння боєприпасу жертв і постраждалих немає. Відео наслідків авіаудару по ліцею – тут.

В ніч з 5 на 6 березня ворог здійснив кілька авіаударів по житлових забудовах у містах Коростені та Овручі, в результаті обстрілів зруйновано кілька десятків приватних будинків. За першочерговою інформацією, було відомо загалом про орієнтовно 30 будинків – приблизно 15 в Овручі і стільки ж у Коростені. Зазначимо також, що серед цивільного населення є жертви і потерпілі. Так, удень 6 березня начальник Коростенської військової адміністрації Юрій Тарасюк розповів, що загинула одна людина, ще 5 дорослих та 1 дитина травмовані (відео тут). Відео та фото наслідків авіаудару по житловому сектору у Коростені та Овручі – тут.

Ввечері 6 березня ворог здійснив авіаудари по містах на півночі Житомирської області – Малин, Коростень, Овруч. В поліції є інформація про 1 загиблого (1974 року народження) та 4 травмованих.

Ввечері 7 березня ворог з повітря обстріляв нафтобази в Житомирі та Черняхові, виникли пожежі, за попередньою інформацією постраждалих немає.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна продукти КМУ ціна ліки Мінрегіон  
Матеріали по темі