Політика

РНБО вирішила призупинити діяльність ОПЗЖ, «Партії Шарія» та ще дев’яти партій, - Зеленський

20 March 2022, 08:19

Рада національної безпеки і оборони України вирішила призупиняється будь-яка діяльність низки політичних партій на час воєнного стану.

Про це у зверненні в ніч з 19 на 20 березня повідомив президент Володимир Зеленський.

«Я хочу нагадати усім політичним діячам з будь-яких таборів: воєнний час дуже добре показує мізерність особистих амбіцій тих, хто намагається поставити власні амбіції, власну партію чи карʼєру вище за інтереси державні, за інтереси народу. Хто ховається десь по тилах, але вдає, ніби тільки він дбає про оборону. Будь-яка активність політиків, спрямована на розкол чи на колаборацію, не матиме успіху. Але отримає жорстку відповідь. І тому Рада національної безпеки і оборони України вирішила… Враховуючи повномасштабну війну, розвʼязану Російською Федерацією, та звʼязки деяких політичних структур з цією державою, призупиняється будь-яка діяльність низки політичних партій на час воєнного стану. А саме: «Опозиційна платформа – За життя», «Партія Шарія», «Наші», «Опозиційний блок», «Ліва опозиція», «Союз лівих сил», «Держава», «Прогресивна соціалістична партія України», «Соціалістична партія України», партія «Соціалісти», «Блок Володимира Сальдо», - сказав президент України.

Міністерству юстиції доручено невідкладно вжити в установленому порядку вичерпних заходів щодо заборони діяльності зазначених політичних партій.

Зауважимо, що 18 березня публічну заяву зробила голова фракції ОПЗЖ в Житомирській міській раді Наталія Леонченко, зазначивши, що вона перебуває у Житомирі та займається волонтерською діяльністю.

Нагадаємо, 8 березня мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що депутат міської ради від ОПЗЖ Юрій Самборський знаходиться у Волинській області, хоча розказував, що вступи до територіальної оборони. У бліцінтерв’ю 9 березня Сергій Сухомлин розповів, що Юрій Самборський повернувся до Житомира «з двома карематами у багажнику» і після короткої розмови написав заяву на складання депутатських повноважень.

Як повідомляв Житомир.info, мер Житомира інформував, що 3 березня 2022 року до Польщі виїхав депутат Житомирської обласної ради, голова фракції «За майбутнє» генерал-полковник Віктор Развадовський, а 4 березня в Польщу поїхав депутат облради від цієї ж партії, генерал-полковник Олександр Савченко. Зазначимо, що на Facebook-сторінці депутата Развадовського з 11 березня його помічники почали розміщувати публікації про гуманітарну допомогу, яку він надсилає.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОПЗЖ війна партія Зеленський РНБО  
Матеріали по темі