Влада

«Бойові» 100 тис. грн виплачуватимуть захисникам і захисницям, які лікуються від отриманих поранень, - Міноборони

2 April 2022, 11:46

На засіданні Уряду 1 квітня було ухвалене рішення про внесення змін до постанови Кабінету міністрів від 28 лютого 2022 р.№168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їхнім сім’ям під час дії воєнного стану».

Про це 2 квітня повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Відтак, відповідні прийняті зміни дозволять, зокрема до наказів про виплату додаткової винагороди, збільшеної до 100 тисяч гривень, включати осіб які:

у зв’язку з пораненням, пов’язаних із захистом Батьківщини, перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров'я, включаючи час переміщення з одного в інший лікарняні заклади, або ж перебувають у відпустці для лікування після тяжкого поранення за висновком військово-лікарської комісії;

особам, захопленим у полон або ж стали заручниками, а також інтерновані в нейтральні держави або безвісно відсутні;

особам, що загинули, або померли внаслідок отриманих травм чи поранень – за весь місяць, у якому особа загинула.

«Окрім цього, документ дозволить врегулювати порядок грошового розподілу одноразової допомоги у разі загибелі особи та визначення повного кола осіб, які мають право на одноразову грошову допомогу», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у згаданій постанові Кабміну, яка застосовується з 24 лютого 2022 року, передбачена додаткова винагорода в розмірі 100 тис. грн в розрахунку на місяць пропорційно часу участі у бойових діях або забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії безпосередньо в районах у період здійснення зазначених заходів (у тому числі військовослужбовцям строкової служби). Виплата такої додаткової винагороди здійснюється на підставі наказів командирів (начальників).

Сім’ям загиблих осіб виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 15 млн гривень, яка розподіляється рівними частками на всіх отримувачів, передбачених у статті 16-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Оперативну інформацію щодо війни українців з російськими окупантами станом на 2 квітня 2022 року читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна Міноборони поранення КМУ виплата  
Матеріали по темі