Місто

В Житомирі запустили комунальний асфальтовий завод і почали латати дороги

12 April 2022, 14:36

У Житомирі КП «УАШ» проводитиме аварійний ремонт доріг. Сьогодні, 12 квітня, почали виконувати роботи з укладання асфальту.

Дорогу латають за допомоги матеріалів, які залишилися з минулого року, тому планують аварійно відремонтувати таку кількість вулиць, на скільки вистачить сировини.

«Ми говоримо зараз лише про аварійний ремонт, оскільки є складнощі з конструктивними матеріалами, а саме: з закупівлею їх, з фінансуванням поточних видатків. Але є закумульовані матеріали з минулого року, з будівельного сезону. Тому на 2500-3000 тисячі квадратів у місті зробити аварійний ремонт все-таки вистачає матеріалів, запасів, і ми сьогодні почали. Запустили наш завод, це наш комунальний завод. Позавчора його почали гріти, сьогодні вже випустив асфальт. У нас були плани щодо модернізації заводу, закупівлі нового обладнання, були плани на цей рік, але все трохи змінилося. Тому зробили на існуючому заводі, доробили, відремонтували, і далі будемо працювати», – розповідає заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.


Наразі визначено шість пріоритетних вулиць, на яких планують провести дорожні роботи.

«Сьогодні ми працюємо на проспекті Незалежності, працюємо на вулиці Покровській та вулиці Домбровського. Далі вулиця Івани Мазепи, вулиця Східна, і на вулиці Шевченка на завтра плануємо теж аварійний ремонт. Думаю, найближчим часом основні ділянки пошкодженої дороги ми ліквідуємо тими матеріалами, які залишилися», – говорить Олександр Шевчук.

За словами заступника Житомирського міського голови Олександра Шевчука, сьогодні є кому працювати, тому у місті будуть виконувати дорожні роботи наскільки це можливо в даній ситуації.

«Чоловічий колектив залишився практично в повному обсязі. Є працівники, які були призвані до Збройних сил України. Зараз залучаємо по трудових угодах з інших підприємств, які займаються асфальтуванням. Мені здається, що комунальник – це така професія десь в частині, як військовий. Тому що тривога, звичайно, люди будуть вживати якісь заходи, але є робота, асфальт стигне. Це трохи гумору, але якщо асфальт застигне їм буде набагато тяжче його потім розірвати, витрачені кошти даремно. Поки вони асфальт не використають, то нехай тривоги почекають», – каже Олександр Шевчук.

Самі ж комунальники також запевняють, що готові виконувати свою роботу.

«Хлопці на передовій роблять свою роботу, а ми тут робимо свою роботу. Комусь треба і дороги ремонтувати», – ділиться дорожній робітник Віталій.

Наразі мова йде лише про аварійний ремонт. Коли розпочнуться роботи з заміни верхнього шару асфальту або капітального ремонту, поки невідомо.

Нагадаємо, 11 лютого заступник мера розповідав, які вулиці у Житомирі планували відремонтувати у 2022 році.

А 16 лютого у Житомирі, на ділянці від Хлібної до Небесної сотні перекрили одну смугу в напрямку центру міста та почали зрізати асфальт, там планували провести капітальний ремонт дороги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт поточний ремонт капітальний ремонт яма Шевчук  
Матеріали по темі