Влада

Про путіна, парад і лукашенка, про ремонт доріг і тиск води у центрі Житомира: вечірнє звернення мера

10 May 2022, 22:24

У вечірньому зверненні 10 травня Житомирський міський голова Сергій Сухомлин говорив про парад в росії і путіна; згадав про лукашенка, який розказує «про класну тактику українського війська»; ще раз подякував польським містам, які приймають житомирян та надають українцям гуманітарну допомогу, а також комунікують Житомир з іншими європейськими містами; пояснив, чому ремонт доріг йде нешвидкими темпами, та відповів на часті запитання щодо низького тиску води у центральній частині міста. Насамкінець мер висловив захоплення житомирськими військовими, які нині на передовій.


• Про путіна, парад і лукашенка

«Вчора всі чекали, що зробить путін на 9 травня. Багато казали, що може оголосити мобілізацію, але я ще задовго до цього казав, що він побоїться, бо тоді йому потрібно буде визнати, що спецоперація – так він називає військову агресію проти України – провалилася. І це для нього крах. Але, я думаю, що він зробить усе, щоби нагнати в Україну нові й нові орди своїх орків. Але в минулому році на параді перемоги, на червоній площі, у першому танку їхав старший сержант, а вже сьогодні на відео він є полоненим української армії. Так буде з кожним. Ну не з кожним, бо велика частина з них поїде додому, в кращому випадку, вантажем 200. Нам усім треба триматися, підтримувати наші Збройні Сили для цієї перемоги.

Сьогодні мав можливість подивитися таку нараду, яку бацька лукашенко проводить зі своїми військовими. І він уже розказує про класну тактику українського війська, як вони мобільними групами перемагають таку велику російську армію. Це дійсно було цікаво. Але це «єрунда», і до нього ще час дійде».

• Про повернення житомирян з Європи

«Сьогодні займалися тим, щоб зробити «евакуацію» з Європи наших житомирян, яких ми відправляли. 15-16 травня ми будемо вивозити близько 90 наших житомирян з Італії».

• Про співпрацю Житомира з іспанськими та німецькими містами та сприяння у цьому Польщі

«Зараз ми перейшли трішки на інший рівень (у співпраці з польськими містами): вони комунікують нас з іншими містами. Сьогодні була Zoom-конференція з мером іспанського міста Малага, обговорили декілька питань. Це і гуманітарна допомога, це і допомога у відправці наших житомирян, які знаходяться в Іспанії, з допомогою міста Малага. Навчальні програми… І головне – допомога у відбудові Житомира після війни. І вже найближчим часом будуть наступні спілкування, вже робочі. Найближчим часом буде спілкування з допомогою міста Гдиня з німецьким Штутгартом. І таким чином ми намагаємося привернути увагу до Житомира, щоб європейські міста також допомагали нам всі разом відбудувати наш Житомир і зробити його кращим, ніж навіть він був до війни».

• Про ремонт доріг

«Але трошки про таке наше, місцеве… Складні ситуації з бюджетом. І на рівні держави заборонено витрачати кошти на капітальні видатки, тому ремонт доріг іде не тими темпами, яким нам хотілось би. Але, я думаю, що найближчим часом уже розблокують і можливість фінансування ремонту доріг буде. І ми будемо це робити, ми вже давно готові».

• Про низький тиск води у центрі міста

«Ставили питання з приводу тиску води. Дійсно, у нас приблизно 25 будинків у центрі міста залишаються без нормального тиску в години пік, верхні поверхи. Коли ми переключали вже на новий водогін – ще приблизно 700 метрів труби вивели, – там нема труби, фактично одна труха, і нам потрібно її замінити. Тому робимо цю заміну, і от в цей час тиск в цих 20-ти приблизно будинках, на жаль, буде невеликий. Відпрацьовуємо кожен будинок окремо, намагаються збільшити тиск бригади водоканалу в кожному будинку окремо. Будемо бити, щоб ці незручності прибрати якомога швидше».

• Про військових, які нині на передовій

Кожен день спілкуємося з нашими підрозділами, які знаходяться на передовій. І тероборона наша – просто герої, і 95-ка, 44 бригада, 30-ка і всі інші бригади, в яких служать наші житомиряни. Ви молодці! Тримаємося всі разом! Гарного всім вечора і гарної ночі!»

Нагадаємо, у вечірньому зверненні 9 травня Житомирський міський голова Сергій Сухомлин говорив про творчість Висоцького та сучасну війну як продовження тієї, що розпочалася у 1939 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мер Сухомлин війна відеозвернення звернення війна  
Матеріали по темі