Суспільство

Від початку російсько-української війни в Житомирській області 12 релігійних громад вийшли з московського патріархату

13 May 2022, 17:35

В Житомирській області ще три парафії приєдналися до Української Церкви, а загалом від початку російсько-української війни 12 релігійних громад області перейшли до ПЦУ.

Про це 11 травня повідомив сайт Житомирсько-Овруцької єпархії Православної Церкви України.

«11 травня 2022 року в Управлінні Житомирсько-Овруцької єпархії єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій провів зустріч з представниками трьох релігійних громад, які вирішили вийти зі складу московського патріархату. В єпархіальне управління прибули громада апостола і євангеліста Іоана Богослова с. Бехи Коростенського району, громада апостола і євангеліста Іоана Богослова с. Недашки Малинського району та громада архангела Михаїла с. Ксаверів Малинського району. Всі три парафії вирішили приєднатися до Православної Церкви України після російської агресії. Очільник єпархії задовольнив прохання громад та прийняв їх до складу Української Православної Церкви. Варто відмітити, що від початку російсько-української війни, офіційно до складу Житомирсько-Овруцької єпархії Православної Церкви України ввійшли 12 релігійних громад», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 16 квітня 2022 року Житомирсько-Овруцька єпархія Православної Церкви України інформувала, що з початку війни офіційно про вихід з російської церкви оголосили три парафії та два священнослужителі з районів Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква ПЦУ храм єпархія УПЦ МП 
Матеріали по темі