Події

Мав дозвіл на один кар’єр, а розробив три: у Житомирській області директору товариства повідомили підозру у завданні державі збитків на 40 млн грн

19 May 2022, 11:36

У Житомирській області директора приватного товариства підозрюють у незаконному видобутку габро і завданні збитків державі на майже 40 млн грн.

Про це 19 травня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, директору приватного товариства повідомлено про підозру у незаконному видобуванні корисної копалини, вчиненому службовою особою з використанням свого службового становища, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 240 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що директор товариства організував незаконне видобування габро у промислових масштабах на території Хорошівської ТГ.

«Зокрема, маючи дозвіл на видобування каменю у чітко встановлених межах, він не зупинився на розробці одного кар’єра, натомість самовільно організував розробку ще двох кар’єрів поза межами земельної ділянки, відведеної для видобування корисної копалини загальнодержавного значення», – інформують у прокуратурі.

Застосовуючи значний арсенал спецтехніки, протягом тривалого часу (2018-2021 років) фігурант справи незаконно видобув майже 9400 м3 габро.

Як встановлено інженерно-екологічною експертизою, самовільним видобутком підозрюваний заподіяв державним інтересам збитків на майже 40 млн грн.

«Гранітні оборудки» виявлено та припинено окружною прокуратурою спільно з Управлінням СБ України в області та відділом поліції № 4 Житомирського райуправління поліції, яке проводить досудове розслідування.

Процесуальне керівництво здійснює Хорошівський відділ Коростишівської окружної прокуратури.

Примітка прокуратури: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв Житомир.info, у першій половині 2021 року Державна служба геології та надр України продала спеціальні дозволи на користування 11 ділянок надр, які розташовані у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кар’єр камінь габро прокуратура видобуток Хорошівська громада підозра  
Матеріали по темі