Суспільство

Як підрозділи ППО житомирської десантної бригади знищують повітряні об'єкти противника

22 May 2022, 12:13

Підрозділи протиповітряної оборони житомирської бригади ДШВ знищують повітряні об'єкти противника.

Про це 22 травня повідомляє служба зв‘язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

«У відеосюжеті розповідається, як підрозділи протиповітряної оборони 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України знищують засоби повітряного нападу російського агресора на Ізюмському напрямку. Зокрема, цього дня, розрахунками ПЗРК «Stinger» були збиті два російських багатоцільових безпілотних авіаційних комплексів «Орлан-10». ДШВ – завжди перші! Слава Україні!», - йдеться у повідомленні.

Боєць розповідає, що вони поцілили з ПЗРК «Stinger» два російських «Орлана», а ще хлопці з ПЗРК «Piorun» теж збили «Орлан».

«Літаки працюють на граничних дистанціях, з якої відстані летить його ракета, з такої відстані він робить пуск. Звичайно, про жодну прицільність тут мова не йде – куди влучила туди влучила. Гелікоптери противника намагаються працювати на гранично низьких висотах, використовуючи певні складки місцевості, але і їх нам вдається вражати. Унікальність нашої ситуації в тому, що ми маємо можливість використовувати кращі зразки поки що переносних зенітно-ракетних комплексів, а в жодній армії світу одночасно не було і американського «Stinger», і британського «Starstreak», і радянської «Ігли», і польського «Piorun», - наголосив підрозділу ППО боєць 95-ї бригади.

Нагадаємо, 21 травня оприлюднили світлини воїнів-десантників, зроблені на одній з бойових позицій 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України, які зупинили спробу чергового прориву російських окупантів на одній із ділянок Ізюмського напрямку.

Як повідомляв Житомир.info, 1 квітня 2022 року військовослужбовцями житомирської 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ було збито два російські транспортно-бойові вертольоти Мі-8. За день 5 квітня житомирські десантники знищили з ПТРК «Стугна-П» російський бойовий вертоліт Ка-52, три танки та автомобільний паливозаправник підрозділу ЗС РФ. 10 квітня десантники 95-ї бригади з ПЗРК Starstreak збили російський безпілотник «Орлан-10». 26 квітня 2022 року десантники житомирської 95-ї бригади з ПЗРК «Stinger» збили ворожий літак Ка-52.

11 травня в Харківській області житомирські десантники з 95-ї бригади збили черговий російський бойовий вертоліт Ка-52. 17 травня Командування ДШВ оприлюднило відео, як воїни-артилеристи 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, 4-ї окремої танкової бригади, 27-ї реактивної артилерійської бригади, фахівці Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова знищують російський ЗРК «Бук» разом з обслугою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна 95 бригада безпілотник ДШВ  
Матеріали по темі