Здоров'я

У житомирській обласній лікарні провели чергову операцію з трансплантації нирки: батько став донором для сина

2 June 2022, 13:47

В обласній клінічній лікарні імені О.Ф. Гербачевського 25 травня успішно провели чергову операцію з трансплантації нирки.

Про це 2 червня повідомила пресслужба Житомирської обласної ради.

«Цього разу це була подвійна операція з пересадки донорської нирки від спорідненого донора – від батька до сина. Вартість операції обласній лікарні відшкодовує Міністерство охорони здоров'я», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що заступник голови обласної ради Володимир Ширма разом з депутатами Петром Рудьом та Ігорем Сабадашем відвідали прооперованих.

«Першу операцію з трансплантації нирки в обласній лікарні успішно провели 21 червня минулого року. Тепер лікарня має на своєму рахунку вже декілька таких операцій. Наші лікарі невпинно крокують вперед та ставлять перед собою нові цілі», – зазначив Володимир Ширма.

Генеральний директор КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Богдан Леськів зазначив, що нині в області понад 1,5 тисячі людей мають проблеми з нирками.

«Тепер ми проводимо операції з трансплантації нирок, повертаємо людей до життя. Наразі в області близько 250 людей, які постійно перебувають на гемодіалізі, понад 1,5 тисячі людей мають проблеми з нирками, тому роботи попереду ще багато. Маючи таку підтримку від держави, можемо повертати нашим пацієнтам найцінніше – здоров'я», – зауважив Богдан Леськів.

В облраді також стверджують, що розвиток трансплантології в області набирає нових обертів. У планах лікарів – проведення трансплантації серця і печінки. Для цього у відділенні кардіохірургії та трансплантації органів і тканин обласної лікарні готується ще одна операційна, яка буде оснащена усім необхідним сучасним обладнанням.

Нагадаємо, 21 червня 2021 року лікарі житомирської обласної лікарні імені О.Ф. Гербачевського вперше провели операцію з трансплантації: пересадили нирку батька синові. Детальніше про першу трансплантацію нирки – у відеосюжеті від 22 червня 2021 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: трансплантація пересадка органів донор нирка обласна лікарня лікарня  
Матеріали по темі