Влада

Житомирська область за квітень отримає майже 6 млн грн на виплати власникам житла, які безоплатно розміщували переселенців

6 June 2022, 10:40

З державного бюджету регіонам виділено 50,6 млн грн для покриття витрат за квітень поточного року на компенсацію за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану.

Відповідне розпорядження Кабінет міністрів ухвалив 3 червня 2022 року.

«З метою покриття витрат за квітень поточного року на компенсацію за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану, виділити обласним державним адміністраціям для відповідних обласних військових адміністрацій 50 616 450 гривень згідно з додатком. Міністерству фінансів здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету», - йдеться у документі.

Обласні військові адміністрації мають забезпечити компенсацію видатків власникам жилих приміщень та подати до 30 грудня 2022 р. Міністерству фінансів, Міністерству економіки та Державній казначейській службі звіт про використання коштів, виділених згідно з цим розпорядженням.

У розподілі зазначається, що Житомирська обласна військова адміністрація отримає 5 млн 918 тис. 760 грн, більше за квітень виділяють лише Полтавській (10 млн 052 тис. 670 грн) та Івано-Франківській (6 млн 459 тис. 195 грн) ОВА.

kohh-kviten

Скріншот з додатку до розпорядження

Нагадаємо, в квітні з резервного фонду державного бюджету для компенсації витрат за березень власників жилих приміщень приватного житлового фонду, які безоплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, виділили 2 млн 742 тис. 960 грн, зокрема, Житомирській області – 258 тис. 750 грн. Станом на 30 травня у Житомирській області перебувало 96 356 внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2022 року Уряд ухвалив постанову щодо відшкодування комунальних витрат бюджетам громад, які безкоштовно прийматимуть переселенців. 20 березня пресслужба Міністерства розвитку громад та територій інформувала про те, що власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна біженці переселенці КМУ комунальні послуги компенсація 
Матеріали по темі