Політика

Нардеп, якого підозрюють у зловживанні впливом, пропонує в двох селищах Житомирської області назвати вулиці на честь Зеленського

7 June 2022, 18:02

Народний депутат Сергій Кузьміних, який обраний від Чуднівського округу №67, пропонує у двох селищах Житомирської області назвати вулиці на честь президента Зеленського.

Про це сам нардеп повідомив на своїй Facebook-сторінці 6 червня.

«У Житомирській області має бути вулиця Володимира Зеленського. У світі назви вулиць та площ отримують українські імена.У європейських містах з’являються вулиці Володимира Зеленського, площі Тараса Шевченка. Ініційовані громадські слухання щодо перейменування вулиць, які тематично пов'язані з радянським минулим, і у громадах мого округу. Запропонував перейменувати одну з вулиць у центрі громад Романівської та Миропільської на честь Президента України Володимира Зеленського», - йдеться у дописі Сергій Кузьміних.

Він додав копії своїх депутатських звернень від 25 травня 2022 року на ім’я селищних голів:



Нагадаємо, ввечері 28 січня 2022 року детективи НАБУ затримали народного депутата від Житомирської області Сергія Кузьміних під час передачі значної суми грошей: нардепа затримали з хабарем у 558 тис. грн, які він отримав за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області. 31 січня генпрокурор Ірина Веденіктова повідомила про підписання підозри народному депутату Сергію Кузьміних, який підозрюється у скоєнні злочину з використанням своїх службових повноважень і впливу.

19 травня Вищий антикорупційний суд зрештою обрав підозрюваному нардепу запобіжний захід: слідча суддя ВАКС Лариса Задорожна відмовила у задоволенні клопотання прокурора та не призначила для нардепа Сергія Кузьміних арешт, натомість обрала запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 49 тис. 620 грн. Зараз це рішення оскаржують в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду: засідання призначене на 20 червня.

Як повідомляв Житомир.info, 23 квітня 2022 року у місті Малин Житомирської області перейменували понад три десятки вулиць і провулків. У Житомирі є 26 вулиць та провулків, що потребують заміни назв у процесі «дерусифікації».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кузьміних нардеп перейменування вулиця Зеленський Романів Миропіль  
Матеріали по темі