Влада

Проводиться аудит укриттів у закладах освіти: заступнику керівника ОП показали підготовку до навчання в ліцеї Новограда-Волинського

2 July 2022, 09:53

Проводиться аудит укриттів у закладах освіти та розробляється логістика.

Про це 1 липня розповів міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час прямого ефіру телемарафону «Єдині новини» - інформує пресслужба МВС.

«У більшості шкіл є укриття, якими можна скористатися. Наразі спеціальним місцевим комісіям надаються рекомендації, котрі розробляє ДСНС України. Вони проводять аудит цих приміщень», - сказав очільник МВС.

За його словами, вимога така: щоб за кілька метрів ходьби від школи були захисні споруди, де можна перебувати під час тривоги.

«Для більшості батьків аргументом є те, що якщо діти під час тривоги будуть у безпечному місці в школі, то це краще, ніж вони перебуватимуть удома чи в іншому місці. За них подбають і в дітей буде належна освіта», - підкреслив Денис Монастирський.

Міністр зазначив, що більшість навчальних закладів мають такі захисні споруди: «Сьогодні опрацьовується логістика, щоб визначити, який клас конкретно виходить, протягом якої кількості хвилин він має бути в укритті, хто конкретно персонально відповідальний за те, щоб людина пройшла в укриття». Він наголосив, що головний принцип — це безпека. Зараз проводиться робота не лише над питанням укриттів, а й загалом над безпековим рівнем у закладах освіти.

Водночас 1 липня заступнику керівника Офісу президента Кирилу Тимошенку показали один з кращих освітніх закладів Новоград-Волинської громади – ліцей №11.

Про це повідомив керівник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Щоб вчасно та якісно підготувати навчальний заклад до нового навчального року виділено 400 тисяч гривень. За ці кошти в школі вже почали ремонт укриття. Будівельники монтують нову систему водопостачання та водовідведення, будують санвузли. В укритті йде облаштування, облаштування навчальних аудиторій. Це дозволить захистити у разі ракетного нападу понад 800 учнів та 85 працівників закладу. Крім того, в навчальному закладі діє «тривожна кнопка», яка працює в автоматичному режимі оповіщення. Заклад облаштовано автоматичною пожежною сигналізацією та 16 відеокамерами», - йдеться у повідомленні.

Як у житомирських дитсадках облаштували укриття для захисту дітей від російських обстрілів дивіться у фоторепортажі

Як повідомляв Житомир.info, 7 червня 2022 року заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко в ефірі всеукраїнського телемарафону повідомив, що з 1 вересня 2022 року школярі та студенти повернуться на навчання до закладів освіти офлайн. Очні заняття в школах планують розпочати за безпечної ситуації в регіон та виконання закладами певних вимог. На початку червня в Житомирській області розпочали підготовку до нового навчального року з урахуванням безпекової ситуації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа навчання укриття МВС Монастирський Новоград-Волинський Бунечко ОП Тимошенко ліцей  
Матеріали по темі