Події

Попросив закурити, вдарив та вихопив сумку з грішми: житомирянину повідомили про підозру у пограбуванні чоловіка

5 July 2022, 15:34

У Житомирі поліцейські повідомили 21-річному містянину про підозру у пограбуванні. В один із вечорів на початку літа молодик підійшов до незнайомця з проханням закурити, а потім вдарив його та вихопив сумку, в якій були гроші, телефон та інші цінні речі. За пограбування молодому чоловікові може загрожувати ув’язнення.

Про це 5 липня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«До Житомирського райуправління поліції звернувся містянин з повідомленням про пограбування. Подія трапилася пізно увечері 4 червня. Чоловік сидів неподалік свого будинку, коли до нього підійшов молодик з проханням закурити. Отримавши відмову, він вдарив опонента і, скориставшись його падінням, вихопив з рук сумку. Там знаходився мобільний, гроші та інші цінні речі на суму близько 16 тисяч гривень. Грабіжник відразу кинувся тікати», – йдеться у повідомленні.

На місці події працювали поліцейські слідчо-оперативної групи Житомирського РУП та патрульні, які під час огляду неподалік від місця вчинення діяння знайшли викрадену сумку з телефоном та особистими речами потерпілого. Молодик забрав із собою гаманець із значною сумою грошей.

Оперативники кримінальної поліції провели низку необхідних розшукових дій, переглянули записи камер відеоспостереження, встановили свідків діяння та викрили у причетності до цього правопорушення 21-річного житомирянина. Молодик раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнового злочину, також нині триває судовий розгляд проваджень, де він є обвинуваченим в аналогічних правопорушеннях.

Відтак днями слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 186 (Грабіж) КК України. Нині вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Поліцейські нагадують, що зважаючи на вчинення протиправних діянь в умовах воєнного стану, підозрюваному може загрожувати позбавлення волі строком від 7 до 10 років.

Як повідомляв Житомир.info, 28 квітня 2022 року в під’їзді одного з житомирських будинків пограбували жінку: незнайомець вихопив мобільний телефон. Правоохоронці встановили та затримали причетного до пограбування – це 24-річий місцевий житель. За скоєне йому може загрожувати позбавлення волі до 10 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пограбування грабіж розбій підозра  
Матеріали по темі