Економіка

Після зміни постачальника газу житлові субсидії житомирянам будуть перераховані автоматично, – департамент соцполітики

6 July 2022, 17:18

Попри зміну постачальника газу житомирянам не потрібно переоформлювати субсидії: перерахунок буде проведено автоматично без звернення громадян.

Про це 6 липня повідомив Департамент соціальної політики Житомирської міської ради.

«Інформуємо, що з 01.05.2022 року ТОВ “Житомиргаз збут” не є постачальником природного газу на території Житомирської міської територіальної громади для побутових споживачів за пільговою ціною. Для забезпечення безперебійного газопостачання всіх побутових споживачів приєднали до постачальника “останньої надії”, функцію якого виконує Газопостачальна компанія “Нафтогаз". Наразі ГК “Нафтогаз” приєднав побутових споживачів до річного тарифного плану “Фіксований”- 7,96 грн/куб.м (з ПДВ, без вартості транспортування)», - йдеться у повідомленні.

Департамент соціальної політики зазначає, що до управлінь соціального захисту населення Корольовського та Богунського районів з питання зміни постачальника послуги та зміни тарифу газопостачання звертатися не потрібно. Перерахунки житлових субсидій будуть проведені автоматично без звернення громадян.

Житлові субсидії за травень 2022 року були призначені з урахуванням тарифу на газопостачання 7,99 грн, тому в червні 2022 року був проведений перерахунок призначених субсидій з урахуванням зміни газопостачальної організації та зменшення тарифу.

360 тисяч домогосподарств Житомирщини перевели до газопостачальної компанії «Нафтогаз України», до травня за газ люди платили компанії «Житомиргаз Збут»: кому платити та що робити з передплатою, дивіться у сюжеті.

Нагадаємо, з 1 травня 2022 року до реєстру газопостачальної компанії «Нафтогаз України» підключені 8,8 млн українських домогосподарств.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні Уряду 29 квітня ухвалили рішення не підвищувати ціни на газ для населення та критично важливих підприємств і рекомендували місцевим органам влади залишити тарифи на теплопостачання, водопостачання та водовідведення такими, які були станом на 24 лютого 2022 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ Нафтогаз газопостачання субсидія 
Матеріали по темі