Місто

У Житомирі власники привели до ладу 85% білбордів, а деякі попросили «відстрочку» до кінця літа

13 July 2022, 11:37

Власники більшості білбордів, розміщених по Житомиру, виконали доручення міського голови та привели до ладу свої рекламні конструкції, а також території довкола них.

Про виконання доручення мера на позачерговому засіданні виконкому міської ради 13 липня звітував директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський.

З його слів, нині у місті стоїть понад 200 білбордів. Більше сотні були зрізані для потреб військових.

«Після отримання доручення 10.06.2022 року написали всім суб’єктам господарювання листи та проговори по телефону. Всі відреагували позитивно. Взагалі в цілому в нас 37 суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері рекламного бізнесу. І на сьогоднішній день діє 347 дозволів. На військові потреби було демонтовано 116 конструкцій. Тобто, 347 мінус 116 – в наявності сьогодні маємо 231 борд, стільки стоїть у місті. Об’їхавши по дорученню всі борди, було виявлено, що 192 борди перебувають у незадовільному технічному й естетичному стані. Відповідно, 39 – в належному стані», – розповів Блажиєвський.

Директор департаменту містобудування відзвітував, що 85% рекламних конструкцій упорядковані. А власники деяких попросили відтермінування та обіцяють виконати доручення до 31 серпня.

«За період з 10.06, з дня надання доручення, і по 12.07 у нас надійшло 164 фотозвіти від суб’єктів, які вже оновили фонове покриття, пофарбували конструкції і привели прилеглу територію в нормальний санітарний та естетичний стан. 28 конструкцій у нас залишається ще в незадовільному стані, але, маємо безпосередній контакт із суб’єктами. От компанія «Бігборд» написала лист, що на сьогодні залишаються деякі рекламні конструкції, що знаходяться в процесі ремонтних робіт, бо потребують більше часу та фінансування. Про їх виконання ми будемо повідомляти окремо фотозвітами та листами. Компанія «Барабан» також в процесі приведення в належний стан своїх конструкцій і звернулися з листом: «Просимо продовжити термін виконання, скерованого вами листа, до 31 серпня 2022 року». Такі звернення є від компанії «Зірка», від компанії «Стар». 85% рекламних конструкцій вже приведено в нормальний естетичний стан. Відповідно, 28 тримаємо на контролі», – зазначив Ігор Блажиєвський.

Нагадаємо, 10 червня 2022 року на позачерговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради ухвалили рішення продовжили ще на місяць (до 1 липня 2022 року) звільнення від оплати за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів суб’єктам рекламного бізнесу. Мер дав доручення, аби власники впродовж двох тижнів привели до ладу білборди, стан яких – неналежний.

Як повідомляв Житомир.info, 28 лютого 2022 року у Житомирі з’явилися білборди з крилатою фразою прикордонників з остова Зміїний, на честь якої в квітні Укрпошта виготовила марку та конверт. 17 березня мер Житомира у вечірньому зверненні просив рекламні агентства прибрати зовнішню рекламу з ненормативною лексикою, бо багато житомирян цим обурюються. Станом на 22 березня в Житомирі ще була зовнішня реклама з напрямком руху «руського корабля», але деякі білборди з цією фразою вже були демонтовані, також багато рекламних конструкцій в обласному центрі стоять порожні. З середини березня до середини квітня з дозволу Ради оборони області в центрі Житомира зрізали білборди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком реклама Блажиєвський білборд  
Матеріали по темі