Здоров'я

Епідеміологи назвали громади Житомирської області, де рівні захворюваності на COVID-19 перевищують середній показник по області

1 August 2022, 17:46

У Житомирській області захворюваність на коронавірусну хворобу знаходиться на низькому рівні, проте в Андрушівському, Житомирському, Попільнянському районах та м. Бердичеві перевищує середньо обласний показник.

Про це 1 серпня повідомила Державна установа «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

«Захворюваність COVID-19 в період з 25.07.2022- 31.07.2022 в Житомирській області знаходиться на низькому рівні. Всього з початку пандемії зареєстровано 198578 випадків, показник на 100 тисяч населення становить 16528,6. За звітний тиждень зареєстровано 60 випадків захворювання, показник 5,0 на 100 тис. населення. В порівнянні з минулим тижнем відбувається підвищення рівнів захворюваності на 36%», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що випадки реєструвались на 13 адміністративно-територіальних одиницях області. Рівні захворюваності, що перевищують середньо обласний показник відмічаються в Андрушівському, Житомирському, Попільнянському районах та м. Бердичеві.

За даними ДУ «ЦГЗ МОЗ України» в середньому по Україні також спостерігається ріст захворюваності в порівнянні з попереднім тижнем поточного року на 33%.

«У світі повідомляється про зменшення кількості випадків захворюваності за тиждень на 15%. При цьому, в деяких країнах Азії (Японія, Південна Корея, Іран, Монголія) та країнах східної Європи (Румунія, Сербія, Польща, Угорщина) відбувається значне зростання захворюваності. Разом з тим, у багатьох країнах західної Європи відбувається зниження захворюваності, зокрема в Швейцарії, Іспанії, Ірландії, Великобританії, Швеції та ін.», - кажуть в Обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Основні показники серед осіб з COVID-19 з початку пандемії в Житомирській області:

Нагадаємо, 11 липня у Житомирському центрі профілактики хвороб пояснили, чому з початком війни кількість зафіксованих випадків COVID-19 знизилась у десятки разів.

Як повідомляв Житомир.info, 22 червня 2022 року в Центрі первинної медико-санітарної допомоги розповідали, що у Житомирі протягом тижня роблять близько ста вакцинацій проти коронавірусу, а також всіх закликали робити ревакцинацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус 
Матеріали по темі