Політика

Центр протидії корупції вважає, що житомирський нардеп використовує війну, щоб відбілити своє ім'я

4 August 2022, 16:54

Центр протидії корупції звернув увагу, що фігуранти справ НАБУ використовують війну, щоб відбілити своє ім'я: підозрювані в корупції раптом перетворилися на великих волонтерів та патріотів.

Про це ЦПК повідомляє 4 серпня на наводить кілька прикладів:

Нардеп і любитель плюшок Олександр Юрченко, судячи з його дописів, одним із перших «звільняв» Бучу. Потім у Києві його затримували тероборонівці за те, що він з водієм перегородили в’їзд, а коли їх попросили прибрати машину, нардеп почав бикувати до військових. Зараз Юрченко каже, що частіше перебуває на сході, ніж у Києві і навіть виставляє фото з бронежилетом та автоматом та позначкою «Лисичанськ» (ліворуч вгорі).

Інший «слуга» - Сергій Кузьміних - теж немало пише про своє волонтерство (ліворуч внизу), поширює багато патріотичного контенту. А ще він був одним із тих людей, які розганяли неперевірену інформацію про «котел для росіян» в районі Високопілля на Херсонщині. Тим часом розслідування корупційної справи щодо Кузьміних у липні було завершено і в найближчі місяці справу передадуть до суду.

Ще один підозрюваний НАБУ, депутат Київради від Слуги Народу Владислав Трубіцин влаштовує аукціони для ЗСУ від імені свого благодійного фонду. Робить це на закритій станції метро «Майдан Незалежності». А потім оплачує рекламу у фейсбуці, мабуть, щоб якомога менше людей дізналися про його благодійництво.

Цікаво, що його викрили на ймовірному хабарі за два тижні до початку повномасштабного вторгнення. На судовому засіданні прокурори зачитували переписки і телефонні розмови, на яких неофіційний помічник депутата згадував про зв’язки Трубіцина і Татарова: «Я так понимаю, что курирует все вопросы Татаров, потому что он раз в неделю к нему типа ездит на полный отчет… Но с Ермаком он не общается, я это прекрасно знаю. Он общается с Олегом, а Олег уже с Ермаком. То есть, скорее всего, он Олегу там полностью подотчетный».

«Повірте, ЦПК зробить все від нас залежне для того, щоб усі ці люди рано чи пізно отримали справедливу оцінку від Антикорсуду», - йдеться у дописі.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою нардепа-мажоритарника від Житомирської області Сергія Кузьміних у одержанні 558 тис. грн неправомірної вигоди: 15 липня 2022 року стороні захисту відкрили матеріали справи для ознайомлення перед скерування до суду. Дії особи кваліфіковані за ч. 2 ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом).

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 28 січня 2022 року детективи НАБУ затримали народного депутата від Житомирської області Сергія Кузьміних під час передачі значної суми грошей: нардепа затримали з хабарем у 558 тис. грн, які він отримав за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області. 31 січня генпрокурор Ірина Веденіктова повідомила про підписання підозри народному депутату Сергію Кузьміних, який підозрюється у скоєнні злочину з використанням своїх службових повноважень і впливу. 4 лютого Сергій Кузьміних вперше прокоментував подію, а його адвокат Лариса Криворучко зауважила, що «політична складова кримінальної справи очевидна».

Вищий антикорупційний суд 19 травня 2022 року обрав запобіжний захід нардепу від Житомирської області Сергію Кузьміних: призначили заставу в розмірі 49,6 тис. грн, хоча прокурор клопотав про тримання під вартою строком на 60 дію. Зараз прокурор та адвокати нардепа оскаржують це рішення в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦПК корупція нардеп Кузьміних НАБУ  
Матеріали по темі