ДОПОМОГА

Сиротам війни та жінкам, які перебували в російському полоні виплатять допомогу: в Україні запрацював новий фонд

18 August 2022, 10:49

Сиротам війни та жінкам, які перебували в російському полоні виплатять допомогу: в Україні запрацював Фонд імені блаженного священномученика Климентія Шептицького.

Про це повідомила Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

«Фонд створений за спільною ініціативою урядів України та Польщі. Місія Фонду в Україні – допомогти жінкам, які перебували в російському полоні, та дітям, які втратили батьків під час війни. Польський уряд виділив Фонду 8 млн злотих (близько 64 млн грн)», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає Ірина Верещук, для сиріт війни передбачено щомісячну грошову допомогу близько 5700 грн. А звільненим з російського полону жінкам Фонд одноразово виплачуватиме близько 80 000 грн.

Також Фонд Шептицького фінансуватиме психологічну підтримку звільнених жінок та їх реабілітацію в оздоровчо-відпочинкових таборах.

Відсьогодні в електронній формі приймаються заявки на допомогу від Фонду через сайт.

Як повідомляв Житомир.info, 26 липня 2022 року у департаменті соцполітики окреслили критерії, за якими житомиряни можуть отримати допомогу від УВКБ ООН.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: допомога соцвиплати фонд 
Матеріали по темі