ДОПОМОГА

Житомирська волонтерка, яка з 2014 року возить допомогу військовим, розповіла про поїздку на передову перед державними святами

26 August 2022, 16:32

Майже щотижня до українських захисників їздить житомирська волонтерка Юлія Толмачова. Скільки допомоги передала військовим з 2014 року вже й не порахувати. За словами Юлії, саме завдяки людям, які роблять донати, наші воїни одягнені, ситі та мають необхідне спецобладнання. В останнє була на фронті напередодні державних свят. Не приховує, такі поїздки справа не з простих, але хлопцям потрібна допомога.

«Остання поїздка була настільки важка, навіть передати не можу. Морально важка, не фізично. Машина зламалась і у нас були дуже великі проблеми, бо вона була забита повністю. По дорозі знайшли товариша в Борисполі, знайшли причеп і все перевантажили з машини», - каже волонтерка Юлія Толмачова.


Волонтерка допомагає різним підрозділам. Цього разу передала багато чого, це й автомобілі, які потрібні постійно, і дрони, завдяки яким наші воїни вправно нищать ворога.

«Були під Ізюмом в 30-й бригаді, в 95-й бригаді, були в артрозвідці, в 148-й, в 3 полку спецназу, 8 спецназу, 58-й, які ще хлопці не вийшли на ротацію, у 72-й бригаді. Майже тиждень ми їздили. За тиждень, вважаю, що це, дуже великий обсяг роботи зробили. Ми привезли дуже багато оптики, форми, берці, квадрокоптери, приціли, коліматори, швидке харчування, бо хлопці просили їжу, деякі підрозділи просили специфічні штучки, це штурмові підрозділи ССО», - розповідає Юлія Толмачова.

Постійні обстріли, підступний ворог, який не нехтує забороненою зброєю, але наші захисники гідно дають відсіч окупантам, так про ситуацію у зоні бойових дій розповідає Юлія.

«Ситуація: дуже великі обстріли, значні обстріли. Стріляють вони, як хлопці кажуть: «Гради – це вже за щастя». Зараз повномасштабна війна – це війна артилерії. Вони взагалі стріляють Ураганами, касетними Ураганами, Точка-У, Іскандер, Смерч. Плюс працює авіація, на жаль. Але наші хлопці також працюють, наші пілоти збивають ракети, роблять все, аби вони не бомбили мирні місця, бо вони бомблять тільки мирні місця», - говорить Юлія Толмачова.

Волонтерка пригадує: тиждень видався неспокійним, інколи по декілька разів на день доводилося ховатися від ворожих обстрілів. Додає, на передовій це нормально, адже це війна.

«Ховаємося у підвалах, куди кажуть хлопці бігти, там і ховаємося. Це звичайне таке», - сказала волонтерка.

Згадуючи події 2014 року, Юлія зізнається, чому продовжує їздити на передову та чим може допомагає українським військовим.

«Ми усі ховалися у підвалі й був важко поранений хлопчина, Юра, молодий лейтенант з 24-ї бригади. Йому попав шматок міни у шию і ми бачили, що він помирає, і мені майор з 80-ї казав розмовляти з ним, не давай йому піти. Він тримав мене за руку і просив: «Дуже прошу, не кидай хлопців». Я сказала, що не кину. Навіть після поранення думала, що ну все, більше не поїду, але ця ситуація… Коли згадую, мурашки по шкірі, і у мене постійно очі цього хлопчини, молодого лейтенанта, вони впали десь туди. Він дуже стиснув мою руку, скільки у нього було сил тоді, і дуже просив. Ще попросив, щоб я дала слово, що перемогу приїду зустрічали у Львів», - розповідає Юлія Толмачова.

Сьогодні кожен з нас має докладати зусиль для спільної перемоги. Зараз Юлія збирає чергову допомогу, адже у військових чимало потреб.

ПРИВАТБАНК

4149 6293 5130 2674

Толмачова Ю.В.

ДОПОМОГА ФРОНТУ

Історію житомирянок, які об’єдналися в «кулінарний» батальйон та випікають для військових смаколики дивіть тут.

Нагадаємо, житомирянки створюють унікальні речі, а кошти з їх продажу перераховують на підтримку ЗСУ. Також у Житомирі є волонтерські майстерні, які плетуть маскувальні сітки, кікімори та інші речі для військових.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: волонтер допомога війна Толмачова 
Матеріали по темі