Влада

На півночі Житомирської області провели профільні навчання для узгодження дій у разі ймовірної атаки ворога

14 September 2022, 09:56

Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко спільно з командуванням оперативного управління «Волинь», Силами оборони та представниками Коростенського району 13 вересня провели профільні навчання на півночі області.

Про це повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

Учасники навчань відпрацювали узгодження дій усіх підрозділів у разі ймовірної атаки Житомирщини ворогом.

«Евакуація населення, координація дій з оборони, протидія диверсійно-розвідувальним групам, ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій – все це далеко не повний перелік завдань, якими мають займатися оперативні штаби на місцях», – зазначив Віталій Бунечко.

Начальник ОВА також підкреслив, що сьогоднішні навчання мають важливе значення для органів влади та сил оборони, адже дозволять покращити взаємодію у випадку ворожого нападу.

«Перші дні війни показали, що скоординовані дії дозволяють вирішувати найскладніші завдання у різних напрямках: безпеки, гуманітарні питання, забезпечення усім необхідним військових та перетворення наших міст на фортеці, які не може здолати ворог», – сказав Віталій Бунечко.

Очільник облвійськадміністрації наголосив, що попри приголомшені успіхи Збройних Сил України, росія все ще не відмовилася від своїх планів зі знищення України, тож ми повинні постійно працювати над зміцненням обороноздатності Житомирщини.

«Дякую нашим Збройним Силам та територіальній обороні, які тримають героїчну оборону, щоб повернути мир у наші оселі. Разом ми переможемо!» – підсумував Віталій Бунечко.

Нагадаємо, 8 вересня підрозділи Сил оборони України відпрацювали активну фазу навчань «Північний буревій – 2022» біля білоруського кордону.

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня 2022 року в ефірі національного телемарафону начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко розповідав, зокрема, про укріплення рубежів на півночі області і запевняв: «якщо комусь захочеться зайти з боку білорусі на територію Житомирської області, то ми дамо гідну відсіч, і підуть піджавши хвости». На початку серпня в рамках робочого візиту до Житомирської області заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко та представники обласної влади перевірили хід робіт з посилення обороноздатності області та укріплення державного кордону між Україною та білоруссю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: навчання ОВА тероборона Коростенський район 
Матеріали по темі