Влада

В Житомирі створили добровільне формування цивільного захисту: робота безкоштовна, на забезпечення необхідним виділять 200 тис. грн

5 October 2022, 11:59

В Житомирській міській територіальній громаді утворили добровільне формування цивільного захисту.

Рішення ухвалили на засіданні виконкому 5 жовтня.

«Даний проєкт рішення передбачає створення добровільного формування цивільного захисту. Хоча законодавчо це питання було визначено ще у 2013 році і є відповідна постанова Кабінету міністрів, однак воно не набуло тоді такого широкого масштабу... Це формування – це абсолютно безкоштовна робота добровольців по наданню допомоги Державній службі з надзвичайних ситуацій і її структурним підрозділам на місцях. По місту Житомиру таких осіб в нас вже зареєстровано майже 300, в серпні ми взяли 30 людей, провели з ними зайняття і зрозуміли, що в Житомирі є люди, які достатньо оптимістично налаштовані і готові приходити нам на допомогу. Під завдання, які можуть бути, ми розробили структуру цього формування, положення про нього, закладаємо гроші в межах 200 тис. грн на їх матеріально-технічне забезпечення, щоб створити умови їх ефективного залучення до виконання тих чи інших задач», - пояснив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Дідківський.

Він зауважив, що чисельність добровольчого формування може бути збільшена, це залежатиме «від тих завдань, які будуть поставати перед нашою громадою».

form-pozez

Додаток до рішення виконкому

Нагадаємо, 30 вересня на сайті міської ради оприлюднили проєкт рішення виконкому про утворення добровільного формування цивільного захисту Житомирської міської територіальної громади.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році з міського бюджету хочуть виділити 5,5 млн грн на розроблення нової системи оповіщення для Житомирської територіальної громади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком рятувальник добровільне формування Дідківський 
Матеріали по темі